19 Ιούλιος, 2019 10:07

Breaking News

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρόοδος-Συντήρηση! Αυτό λένε πως είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο σήμερα μπροστά στις εκλογές. Κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου, έχουν κοινή γραμμή και βηματισμό για το περιεχόμενο της προόδου!

Η πρόοδος και η συντήρηση στη γλώσσα και την πολιτική τους, έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο!

Πρόοδος συνολικά για το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή δίχως δικαιώματα.

Πρόοδος λοιπόν είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε συνολικά. Στην πρόοδο τους χωράει η εντατικοποίηση   της   εργασίας,   οι   δεκάδες   σακατεμένοι   εργάτες,   τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ο πολλαπλασιασμός των   επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου.

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι έχουν πείρα για το περιεχόμενο της «προόδου», της «δίκαιης ανάπτυξης», ποιους  ωφελεί. Μπροστά μας υπάρχει   το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4, το εορταστικό ωράριο.

Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημα μας. Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην προσωπική,   κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο αποφασιστικά να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ αυτή την περίοδο δόθηκε σκληρή μάχη με αιχμή το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα   σωματεία». Ο απροσχημάτιστος και προκλητικός σχεδιασμός της εργοδοσίας να   βάλει πόδι με φυσική παρουσία μέσα στα σωματεία μέσω του διευθυντικού   μηχανισμού της, κυρίως στον κλάδο του εμπορίου και στα super market, σε   πλήρη επαφή και συνεννόηση με τη συνδικαλιστική μαφία, συνάντησε   αγωνιστικό-ταξικό τοίχος.

Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί αμείωτα στους χώρους δουλειάς, για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να οργανωθούν στο σωματείο τους.

Δε θα χαρίσουμε την Κυριακή αργία στους εκμεταλλευτές μας!

www.ert.gr

Related posts