ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το Διαρκές Συνέδριο- Η πρώτη «μονομαχία» των υποψηφίων προέδρων

by onvolos
6 views

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα διεξάγεται το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Μοναδικό θέμα είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11:00, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν στο Διαρκές Συνέδριο και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα προέκυψαν τέσσερις υποψήφιοι διάδοχοί του στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Στέφανος Κασσελάκης. Σημειώνεται πως για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Για τις υποψηφιότητες που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίασή της, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, καθώς υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή συμμετοχής μέσω του διαδικτύου και οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Η εκλογή προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, ενώ αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση Κασσελάκη για την αστυνομική προστασία και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, με ανάρτησή του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αστυνομικής φρουράς που του διατέθηκε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, ανέφερε ότι έχει δεχθεί «ακραία ομοφοβικά μηνύματα» και «απειλές για τη ζωή μου». Στη συνέχεια έγραψε ότι πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού που του διατέθηκε. «Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου», κατέληξε.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε τη φύλαξη του ίδιου και προσώπου του περιβάλλοντός του και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. «Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού, η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί», κατέληγε η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ