ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς και Φαραντούρης για το ευρωψηφοδέλτιο – Ακούγεται και ο Γιώργος Καπουτζίδης

by onvolos
5 views

Την πρόθεσή τους να μετέχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Νίκος Παππάς, και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νικόλας Φαραντούρης ενώ συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω αποδεχτεί αυτή την πρόταση» είπε ερωτηθείς σχετικά. «Είμαι ένας ανένταχτος αριστερός ο οποίος πλέον έχω ανάγκη να πιστέψω σε κάτι. Όποια γνώση και ιδέα μπορεί να έχεις, είναι άχρηστη αν δεν υλοποιηθεί και αν δεν εφαρμοστεί. Έχω βαρεθεί να κάνω αντιπολίτευση από τον καναπέ μου» πρόσθεσε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει τη μάχη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η διαδικασία των εκλογών του φαίνεται «πολύ άχαρη» και «άβολη» και παρέπεμψε στην εμπειρία του όταν συζητήθηκε η υποψηφιότητά του για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι βλέπει στο πρόσωπό του «αποφασισμένο» και «καθαρό» άνθρωπο.
Φαραντούρης: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή

«Έχω καταθέσει την υποψηφιότητά μου στις προκριματικές εκλογές που έχουν ανοίξει στο κόμμα μας στην πλατφόρμα του iSyriza» είχε δηλώσει νωρίτερα ο γνωστός καθηγητής και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φαραντούρης επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα καθοριστεί από τα χιλιάδες μέλη που θα κληθούν να επιλέξουν υποψήφιους σε αυτή τη «γιορτή Δημοκρατίας, όπως την χαρακτήρισε. «Είναι ορόσημο οι ευρωπαϊκές εκλογές και εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή» είπε ο κ. Φαραντούρης.
Ποια άλλα πρόσωπα μπορεί να δούμε στο ευρωψηφοδέλτιο

Την υποψηφιότητά της για το ευρωψηδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει και η γνωστή δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη η οποία είχε παρουσιάσει εισήγηση στο τριήμερο εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο ενδέχεται να μετέχει και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες πληροφορίες ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχει και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι δεν του έχει γίνει σχετική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη στο μυαλό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει, πάντως, έμφαση και στην ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών «από τα κάτω» μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας που έχει εγκαινιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, σε πρόσφατο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα. «Για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα μπορείς να πάρεις το αύριο στα χέρια σου. Χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή» ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ