Υλικά
300 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι βανίλιας
110 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. ρούμι μαύρο
600 γρ. αλεύρι
150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
Βήμα 2
Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα).
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά έως ότου η ζύμη να πλάθεται. Πλάθουμε μπαλάκια 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες στρογγυλούς.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για αρκετές ώρες. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.