19 Αύγουστος, 2019 14:08

Breaking News

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αυγενάκη (video)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αυγενάκη (video)

‘Εντονη αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη περί «απόπειρας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από άτομα που κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.» Στελέχη της ΝΔ συντηρούν και σήμερα το θέμα, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εκτίμησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση διασπείρει ανοησίες περί νοθείας επειδή βελτιώνεται ραγδαία το πολιτικό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Από την Αλεξανδρούπολη όπου περιοδεύει, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τα στελέχη της ΝΔ ότι διασπείρουν ανοησίες περί νοθείας «επειδή βελτιώνεται ραγδαία το πολιτικό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα, κάποιοι, μιλούσαν για διαφορές των 20, των 15, των 12, των 8 μονάδων. Επειδή δεν βρισκόμαστε στο 1961 για να ψηφίζουν και τα δέντρα και επειδή η ευρωπαϊκή κάλπη δεν είναι εσωκομματική κάλπη της ΝΔ, όπου κατήγγειλαν ο ένας τον άλλο υποψήφιο για νοθεία και παραβιάσεις των κανόνων, να είναι βέβαιοι ότι η εντολή του ελληνικού λαού θα είναι καθαρή και δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης», σημείωσε ο υπουργός.

Μετά τα όσα γράφτηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε τις εξής αναρτήσεις στο twitter:

«Βλέπω τα πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. Μετά τα πούρα-κότερα του κ. Τσίπρα και τα 100σταρικα που μοίρασε στους χαμηλοσυνταξιούχους, τις αγκαλιές με τον Λυμπερόπουλο, το «Βατερλώ» στους Δήμους, προσπαθούν να μετατοπίσουν την ατζέντα.Τους λέμε λοιπόν ότι οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, θα γίνουν, οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι κυβερνώντες και παντού θα υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι της παράταξής μας».

Σε δηλώσεις του στον «Σκάι», ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το θέμα, αρχικά δήλωσε ότι «τα στελέχη πρέπει να δηλώσουν την ετοιμότητα τους για τη θέση του εκλογικού αντιπροσώπου, για να υπάρχουν, όπως είπε, στελέχη της ΝΔ. σε κάθε τμήμα. Εν συνεχεία πρόσθεσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη «στη δημοκρατική ευαισθησία του πρωθυπουργού.»

«Η δήλωση του κ. Αυγενάκη ότι η ΝΔ φοβάται νοθεία, δείχνει ότι στην πραγματικότητα η ΝΔ φοβάται ήττα στις ευρωεκλογές” σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο κλείσιμο της πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Έντονη αντίθεση, αλλά και δυσφορία, εξέφρασε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρας μας έχουν βαθιά θεμελίωση, ως αποτέλεσμα των αγώνων και του δημοκρατικού φρονήματος του λαού μας» σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και συνεχίζει:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. Αυτοί έχουν αποδειχθεί διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών».

Όπως επισημαίνεται, «οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αυγενάκη, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου, αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους».

«Στη ΝΔ θέλουν λένε εκλογικούς αντιπροσώπους.Κανονικά έπρεπε να έχουν βάλει πάγο στον κ. Αυγενάκη», σχολίασε ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Γιώργος Παντελάκης, Νίκος Σταυρουλάκης, Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr

Related posts