Συνεργασία υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη με στελέχη των ΒΙΠΕ και του ΒΙΟΠΑ

by admin
2 views

Εποικοδομητική συνάντηση με μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη, που επισκέφθηκε το τελευταίο διήμερο την περιοχή της Μαγνησίας. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη και σωστή λειτουργία των ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ, η στήριξη του αεροδρομίου ως αναπτυξιακός άξονας της Κεντρικής Ελλάδος, η δημιουργία Τεχνικών Σχολών από τα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά φυσικά και η συνέχεια της στήριξης των πληττόμενων -άμεσα ή έμμεσα- επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του Daniel και του Elias. 

Συνεργασία υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη με στελέχη των ΒΙΠΕ και του ΒΙΟΠΑ
Αριστερά η κ. Μάνη και δεξιά ο κ. Μπασδάνης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης επεσήμανε τον κίνδυνο να βρεθεί σε μαρασμό το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αν δεν ενισχυθεί με συγκεκριμένο προγραμματισμό από το Υπουργείο, ενώ ως ένα πρώτο βήμα έθεσε και την κρατική στήριξη για τηνεπιμήκυνση περιόδου κατά τρεις μήνες στην γραμμή της Sky Express που ήδη συγκεντρώνει το τουριστικό ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα ζήτησε και την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Τεχνικών Σχολών από τα Επιμελητήρια με την εποπτεία του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να υπάρξει η διασύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας. 

Ο Α’ Αντιπρόεδρος Φίλιππος Σαμαλέκος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του αεροδρομίου θα επιτευχθεί μόνο στην περίπτωση που υπάρξει ειδικός σχεδιασμός και ανάλογη υποστήριξη από το κράτος για ανάπτυξη, μεγάλων τουριστικών μονάδων και υποδομών που θα υποστηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του κεντρικού αερολιμένα. 

Ο κ. Γιώργος Σπαθής, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έθεσε το θέμα της λειτουργίαςτων ΒΙΟΠΑ και του διαχειριστικού καθεστώτος που επικρατεί αυτή την ώρα σε όλες τις βιομηχανικές ζώνες, με την Υφυπουργό ανάπτυξης να υπερθεματίζει της λειτουργίας του τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος για να «τρέξουν» επενδύσεις είναι η σωστή λειτουργία και ανάπτυξη των ΒΙΟΠΑ της χώρας, επικαλούμενο και την βοήθεια που ήδη «τρέχει» από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ο Υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός των άμεσα και έμμεσα πληττόμενων επιχειρήσεων από το Daniel, να υπάρξει η επαναφορά των 120 δόσεων, αλλά και ένα στοχευμένο πρόγραμμα για την Θεσσαλία με στόχο την γρήγορη επιστροφή τηςπεριοχής στην κανονικότητα. 

Η κ. Μάνη αφού κατέγραψε όλα τα θέματα που έθεσαν υπόψιν της τα μέλη της Δ.Ε. τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιείται αυτή την ώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για έργα υποδομής στις ΒΙΠΕ, υποστηρίζοντας ότι η βιομηχανία αυτή την ώρα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και η Πολιτεία εργάζεται ως προς την καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωσή της.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Κώστας Βούκουτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της ΝΔ κ. Νίκος Αθανασάκης. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ