Συνάντηση Μεϊκόπουλου- ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

by admin
6 views

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κλείσει τα δικηγορικά γραφεία. Κερδισμένες οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο. Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Χρ. Στρατηγόπουλος, η Γεν. Γραμματέας Ερ. Καλαφάτη και το Μέλος, Γ. Αθανασάκης.

«Ένα οριζόντιο μέτρο εξ’ ορισμού δεν μπορεί να είναι δίκαιο» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΔΣΒ. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο κλάδος στοχοποιείται συλλήβδην, χωρίς ταυτόχρονα να αποδίδεται φορολογική δικαιοσύνη. Επαγγελματίες που δεν έχουν έσοδα από το επάγγελμά τους, θα κληθούν να καταβάλουν φόρους για έσοδα που δεν έχουν αποκτήσει. Αυτή τη στιγμή, το ο 1/3 των δικηγόρων πανελλαδικά βρίσκεται σε καθεστώς τυπικών ρυθμίσεως σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, στο Βόλο από τους 549 ενεργούς δικηγόρους, οι 153 δεν έχουν εκδώσει για το 2023 ούτε ένα διπλότυπο παράστασης σε δικαστήριο. «Ο επαγγελματίας δικηγόρος ξεκινάει από το μηδέν. Αυτό αναιρεί το επιχείρημα για υπολογισμό του φόρου με βάση τον κατώτατο μισθό ενός υπαλλήλου. Το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με τη διεύρυνση των εξαιρέσεων με τα φορολογικά τεκμήρια» πρόσθεσαν ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο έρχεται να διαψεύσει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά ένας άδικος φοροεισπρακτικός μηχανισμός που θα ωθήσει, τελικά, πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αναγκαστικό κλείσιμο βιβλίων και έξοδο από τον επάγγελμα. Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο δεν ακουμπά τα μεγάλα εισοδήματα, καθώς όσοι συμπληρώνουν την ανώτατη φορολογική κλίμακα δεν θα ελέγχονται για περαιτέρω κέρδη. Ο δικηγόρος σήμερα καλείται να αντεπεξέλθει στις αυξημένες φορολογικές εισφορές, τα έξοδα διατήρησης γραφείου, το τέλος επιτηδεύματος, την ίδια ώρα που η δικηγορική ύλη συρρικνώνεται. Το νομοσχέδιο θα πυροδοτήσει τη μαζική έξοδο δικηγόρων από το επάγγελμα. Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι ευνοεί την επικράτηση των μεγάλων εταιρικών σχημάτων σε όλο το φάσμα της αγοράς, έναντι των μικρομεσαίων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Εν προκειμένω, κερδισμένες θα είναι μόνο οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, έναντι των μικρότερων δικηγορικών γραφείων που θα κλείσουν, μη όντας οικονομικά βιώσιμα», επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ