Την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία παρακολουθούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Την πολιτική αντιπαράθεση προτάσσουν στην κυβέρνηση, αφήνοντας, ωστόσο, σαφείς αιχμές, για πρόσωπα, που έχει επιλέξει να είναι στο πλευρό του, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.
«Η αντιπαράθεσή μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική γι’ αυτό και περιμένουμε τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα κι ελπίζουμε να φύγει από τη λογική της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου που δυστυχώς για πολλά χρόνια υπηρετεί το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος. Δεν σας κρύβω πως η προεκλογική συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου, και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Την απουσία Κασσελάκη από την πολιτική ζωή τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
«…εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άνθρωπο που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν απολύτως αγώνα της Αριστεράς, που δεν ήταν μαζί τους σε καμία πορεία, δεν ξέρει κανέναν απολύτως από τους ήρωες τους… και τελικά σύντροφοι δεν ξέρω αν θα κερδίσετε ποτέ τον Μητσοτάκη (δεν το πολυβλέπω για να πω την αλήθεια) αλλά για να μιλάμε με ειλικρίνεια τα media που τόσο επικρίνετε σας πήραν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα χέρια σας…καλή επιτυχία στο νέο σας Πρόεδρο λοιπόν…» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε «αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Θα έλεγα καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο[…] Το νούμερο ένα θέμα είναι η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».
Τις πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ.
«Όλα θα κριθούν επί της πολιτικής. Καλή είναι η επικοινωνία, αλλά υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Open σχολίασε: «Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ανατροπή πολιτικού σκηνικού με την εκλογή ενός νέου προσώπου».
Κριτική ασκεί ο ο Κυριάκος Βελόπουλος που ανάρτησε βίντεο με την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην οικογένειά του: «Αυτό το λεπτό είναι ο ορισμός του διασυρμού της ορθόδοξης πίστης και όλων των παραδοσιακών αξιών με τις οποίες μεγάλωσαν επί αιώνες οι Έλληνες!».
Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κεντρίζει το ενδιαφέρον και των διεθνών μέσων ενημέρωσης, που επικεντρώνεται στο επαγγελματικό παρελθόν του νέου προέδρου.
«Πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs παίρνει τον έλεγχο του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα» αναφέρει το Bloomberg.
«Σε μια απίθανη κίνηση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε με βάση μια πλατφόρμα ενάντια στους τραπεζίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον πρώην χρηματιστή της Goldman Sachs, Στέφανο Κασσελάκη, ως νέο ηγέτη του» τονίζει το Politico.
«Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή. Και ο Σύριζα διχάζεται: “Ένας ξένος”» αναφέρει η La Repubblica.
Για αουτσάιντερ κάνουν λόγο ο βρετανικός Guardian και η γαλλική Le Monde.
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη
Σχετικό Άρθρο: Οι πρώτες αποφάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ρόλους «κλειδιά»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος