22 Ιούλιος, 2019 01:07

Breaking News

Στις γιορτές κρασιού και κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο

Στις γιορτές κρασιού και κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο

Για έναν χρόνο το Ρέθυμνο ήταν η Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού, όπως είχε ανακηρυχθεί από το Ευρωπαϊκό δίκτυο οινικών πόλεων, Recevin. Αν και τυπικά αυτό αφορούσε όλο το 2018, ουσιαστικά διήρκεσε από τον Ιούνιο του ’18 μέχρι τον Ιούνιο του ’19.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων και δράσεων που έγιναν μέσα σε αυτόν το χρόνο, έκλεισε όπως είχε ανοίξει: Με μια μεγάλη γιορτή των Wines of Crete στη Φορτέτζα, το εμβληματικό φρούριο της πόλης του Ρεθύμνου.

Η έκθεση που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν ένα κάλεσμα γνωριμίας των επισκεπτών της πόλης, αλλά και των κατοίκων, με τον Κρητικό αμπελώνα. Έλληνες και ξένοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν κρασιά από 27 οινοποιεία του νησιού.

Παράλληλα όμως, η ομάδα του Ρέθυμνο Recevin που έτρεξε το project για έναν ολόκληρο χρόνο έκανε απολογισμό των δράσεων που έγιναν στο πλαίσιο της διάκρισης.

Η Μαρία Κουφάκη, μέλος της ομάδας, στην παρουσίασή της έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή των προσπαθειών που έγιναν και είχαν ως σκοπό από τη μία την προβολή της πόλης του Ρεθύμνου ως οινικό προορισμό και από την άλλη βέβαια την γενικότερη προβολή του κρασιού της Κρήτης.

Η γιορτή που διοργανώθηκε στη Φορτέτζα από τον δήμο, την ομάδα Ρέθυμνο Recevin και φυσικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ήταν όπως και πέρσι, προπομπός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής που έγινε στον Δημοτικό Κήπο από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε για όγδοη χρονιά, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 παραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι υποδέχθηκαν στα περιπτερά τους τους επισκέπτες. Παράλληλες εικαστικές δράσεις για τα παιδιά, εργαστήρια αλλά και συναυλίες, και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα δημιούργησαν πόλο έλξης στον Κήπο για μια εβδομάδα.

www.ert.gr

Related posts