Στην εκκίνηση για Παρίσι… μέσω Λουκέρνης τα τρία ελληνικά πληρώματα

by admin
0 views

Μετά τα δυο διπλά στα ελαφρά βάρη που είχαν περάσει στους τελικούς από τα προκριματικά και το διπλό σκιφ το βαρύ με τους Νίκο Χωλόπουλο και Γιάννη Καλανδαρίδη κατάφεραν να περάσουν στον τελικό μετά τη 2η θέση που κατέκτησαν στον σημερινό ημιτελικό στην ελβετική πόλη.

Αν και πολύ νέο πλήρωμα οι δυο κωπηλάτες κατάφεραν να οδηγήσουν τη βάρκα τους στις έξι ταχύτερες της διοργάνωσης και αύριο θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στο Παρίσι.

Το πάλεψαν ως το τέλος αλλά δεν κατάφεραν για μόλις μια θέση να περάσουν στο τελικό της δικώπου κι έμειναν εκτός διεκδίκησης πρόκρισης. Οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Ζήσης Μπουκουβάλας πήραν την 4η θέση στον ημιτελικό και αποκλείστηκαν από τον τελικό κερδίζοντας όμως τις εντυπώσεις αφού είναι ένα πολυ νέο πλήρωμα. Συγχαρητήρια και στους δυο για την προσπάθεια τους.

Στην 5η θέση του ημιτελικού του σκιφ γυναικών τερμάτισε η Ευαγγελία Φράγκου και δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσει ένα απο τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στο Παρίσι .

Ωστόσο όλο το μέλλον είναι μπροστά για την μόλις 19 ετών Ελληνίδα πρωταθλήτρια και σίγουρα αυτή η εμπειρία θα την βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Συγχαρητήρια Ευαγγελία.

Αναλυτικά οι ώρες (Ελλάδας) των τριών “ελληνικών τελικών” την Τρίτη (21/5):

12:20 Διπλό σκιφ ελ βαρών Γυναικών (Ζ.Φίτσιου-Μ.Κοντού)

12:30 Διπλό σκιφ ελ βαρών Ανδρών (Α.Παπακωνσταντίνου-Π.Γκαϊδατζής)

13:01 Διπλό σκιφ Ανδρών (Γ.Καλανδαρίδης-Ν.Χωλόπουλος)

Οι δυο πρώτοι από κάθε τελικό προκρίνονται στους Ολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024».//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ