Στην Αθήνα το Σάββατο το εκλογικό κογκρέσο της European Aquatics

by admin
1 views

 

Η Αθήνα φιλοξενεί το προσεχές Σάββατο (27/1) το κογκρέσο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου, από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, οι εκπρόσωποί της στη World Aquatics και τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο “Athens Marriott” και θα εκπροσωπηθούν 46 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της European Aquatics (πρώην LEN), ενώ το «παρών» θα δώσουν επίσης ο πρόεδρος της World Aquatics, Χουσεΐν Αλ Μουσαλάμ, και ο ταμίας, Ντέιλ Νοϊμπέργκερ. Η ΚΟΕ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της, μέλος του μπιρό της World Aquatics και αντιπρόεδρο της European Aquatics, Κυριάκο Γιαννόπουλο, και τον γενικό γραμματέα, Στέφανο Αυγουλέα.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους των χωρών-μελών της European Aquatics, αναφέρει: «Η διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι άκρως συμβολική, καθώς η Αθήνα είναι η πρώτη γνωστή δημοκρατία που γνώρισε ο κόσμος. Αποτελεί και δικό μου προνόμιο να καλωσορίσω όλους τους συναδέλφους μου από τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες και πιστεύω ότι όλοι θα ζήσουν την ελληνική φιλοξενία. Είναι εξαιρετική τιμή να φιλοξενούμε μια τέτοια εκδήλωση υψίστης σημασίας που ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας, για χρηστή διακυβέρνηση, ακεραιότητα, ανάπτυξη και καινοτομία. Σε όλη την ιστορία της, η European Aquatics έχει να επιδείξει εξαιρετική ηγεσία, επαγγελματισμό και διαφάνεια. Αυτό το συνέδριο παρουσιάζεται ως απόρροια της άριστης σχέσης που υπάρχει μεταξύ της E.A. και των εθνικών ομοσπονδιών μας».

Ο νυν πρόεδρος της European Aquatics, Αντόνιο Ζοσέ Σίλβα, αναμενόταν μέχρι πριν λίγες ημέρες να επανεκλεγεί χωρίς αντίπαλο, όμως οι καταγγελίες εναντίον του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (και αφορούν τη θέση του ως προέδρου της πορτογαλικής ομοσπονδίας), ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα. Η επιτροπή ακεραιότητας της European Aquatics έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω έρευνας, όμως στην πατρίδα του ο Σίλβα κινδυνεύει να εκπέσει του αξιώματός του. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής ομοσπονδίας και τέως πρόεδρος της LEN, Πάολο Μπαρέλι, δικαιώθηκε στην προσφυγή του στο CAS και προετοιμάζει την… επιστροφή του.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ