Στάση στον Πειραιά για την Ολυμπιακή Φλόγα

by admin
2 views

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάνει απόγευμα Τετάρτης (17/4) στον Πειραιά με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ερχόμενη από την Πελοπόννησο, με την λαμπαδηδρομία να ξεκινάει στις 19:08 από την πλατεία Ωρολογίου, στην Ακτή Μιαούλη. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά είναι η εξής: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο.

Οι λαμπαδηδρόμοι από τον Πειραιά, που θα μεταφέρουν τη φλόγα και το ολυμπιακό μήνυμα της ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι οι εξής: Γιάννης Μώραλης -δήμαρχος Πειραιά, Ηλίας Υφαντής, παλαίμαχος διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, Σταυρούλα Αντωνάκου, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert, ιατρός γυναικολόγος, πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Λυών, ιππότης του εθνικού τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Αθανάσιος Μπούτσης, φοιτητής από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ, Σωτήρης Κάκιας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά.

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα ανάψει τον βωμό. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Θα ακολουθήσει η χορευτική παράσταση «The Olympic Cypher»//Ρ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ