Σπαρτιάτες: Συνεχίζεται ο «εμφύλιος»

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

by onvolos
1 views

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου πρόκειται να συνεχιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, που ξεκίνησε σήμερα στις 17:00 και διακόπηκε ομόφωνα λίγο μετά τις 19:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του ακροδεξιού κόμματος.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνεδρίαση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στις 27 Ιουλίου, όταν εννέα, από τους δώδεκα, βουλευτές του κόμματος έκαναν κοινή γραπτή δήλωση σε βάρος του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, για τα όσα είπε για τον βουλευτή Λάρισας, Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι Σπαρτιάτες (με τη σύμφωνη γνώμη του Στίγκα) ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως στηρίζουν την υποψηφιότητα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έλειπαν οι φασιστικές και ρατσιστικές αναφορές. Οι Σπαρτιάτες περιγράφουν την Αθήνα ως «Καμπούλ» με την «ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών» να «αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών» και βάζουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Η ανακοίνωση για τη σημερινή διακοπή

Η ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα απόψε οι Σπαρτιάτες αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα από τον πρόεδρο της Κ.Ο, Βασίλειο Στίγκα, και τους έντεκα παριστάμενους βουλευτές μας, η συνεδρίαση να συνεχιστεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στις 5 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ