Σκληρή ανακοίνωση Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι για τους τίτλους των παιδιών τους

by admin
6 views

«Μύλος» έχουν γίνει στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας σχετικά με τους τίτλους των παιδιών του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Χθες, έγινε γνωστό ότι οι Σάσεξ βάφτισαν την κόρη τους «πριγκίπισσα Λίλιμπετ» την περασμένη Παρασκευή, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τον όρο «πριγκίπισσα». Αυτός όμως ο όρος εκνεύρισε κάποιους φανατικούς υποστηρικτές της βασιλείας, οι οποίοι πίστευαν πως ήταν μονομερής απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να δώσει τον τίτλο αυτό στην κόρη του.
Φαίνεται όμως πως ο βασιλιάς είχε ήδη δώσει την άδειά του ώστε τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα». Και τότε προέκυψε ένα άλλο θέμα: Γιατί ο βασιλιάς άργησε τόσο να ανακοινώσει την απόφασή του αυτή και γιατί δεν έχουν αλλάξει οι τίτλοι τους στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του εξέδωσαν σήμερα το πρωί ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν πως είναι «κληρονομικό δικαίωμα» του Άρτσι και της Λίλιμπετ (των δύο παιδιών τους) να αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα, υπερασπιζόμενοι την απόφασή τους. Επέμειναν μάλιστα πως το θέμα είχε «διευθετηθεί εδώ και καιρό» με τον βασιλιά Κάρολο -παρόλο που αποκαλύφθηκε χθες με την ανακοίνωση της βάφτισης της κόρης τους.

Η Αυτού Μεγαλειότητα λέγεται ότι είπε στον πρίγκιπα Χάρι πως τα παιδιά του θα μπορούσαν να αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα κατά τη διάρκεια μιας «ιδιωτικής συζήτησης» μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ πέρυσι.
Η σκληρή ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν

Εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε: «Οι τίτλοι των παιδιών μας είναι κληρονομικό δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε ευθυγράμμιση με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».
Πηγές μάλιστα από το περιβάλλον των Σάσεξ είχαν δηλώσει πως ήταν απογοητευμένοι που το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν αναγνώρισε αμέσως τους τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ πριν από έξι μήνες -η αλλαγή αυτή έγινε σήμερα το πρωί μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Αντιθέτως, οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς και των τριών παιδιών τους, άλλαξαν αμέσως μετά την άνοδο στον θρόνο του βασιλιά Καρόλου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μέχρι σήμερα το πρωί συγκεκριμένα, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναφέρονταν μόνο ως «κύριος» και «δεσποινίς» Μαουντμπάτεν – Γουίνδσορ στην ιστοσελίδα του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Τώρα πλέον είναι «πρίγκιπας Άρτσι του Σάσεξ» και «πριγκίπισσα Λίλιμπετ του Σάσεξ».
Γιατί καθυστέρησε τόσο το παλάτι να αλλάξει τους τίτλους;

Πηγές του παλατιού του Μπάκιγχαμ υποστήριξαν πως περίμεναν από τον Χάρι και την Μέγκαν να πάρουν την τελική τους απόφαση.

Το ότι ο Κάρολος δεν άλλαξε γνώμη ή δεν εμπόδισε την απόφαση του γιου του να γνωστοποιήσει χθες τον τίτλο «πριγκίπισσα» της κόρης του, παρά την αναταραχή που έχει προκαλέσει ο Χάρι με το ντοκιμαντέρ και τα απομνημονεύματά του – θεωρείται ως κλάδος ελαίας μετά τις αναφορές πως το ζευγάρι είχε «εμμονή» με την ιδέα πως ο βασιλιάς θα μπορούσε να εμποδίσει τα παιδιά από το να πάρουν τους τίτλους. Βασιλικές πηγές όμως τονίζουν πως ο Κάρολος δεν θα «τιμωρούσε» ποτέ τα εγγόνια του με αυτόν τον τρόπο.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ