Σε λευκή “πολιορκία” και η Μαγνησία – Πότε θα χιονίσει στην πόλη του Βόλου

by onvolos
6 views

Με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους, έχει ξεκινήσει να πλήττει και τη Μαγνησία το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη.

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει στον Βόλο με νεφώσεις και βροχές, ενώ στις ορεινές ημιορεινές περιοχές θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι φαίνεται ότι θα εξασθενήσουν, ενώ προς το βράδυ θα ξεκινήσει νέος γύρος φαινομένων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε ορεινές-ημιορεινες περιοχές όπου δεν αποκλείεται τοπικά να είναι πυκνές και παράλληλα αυτές θα εντοπίζονται από τα 600-700μ. και άνω και από αργά το βράδυ από τα 300-400μ. και άνω. Η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 9 με 10 βαθμούς ενώ στα ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 4. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ενώ προς το Πήλιο θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.

 

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν υψόμετρο και θα εκδηλωθούν από τα 200-300 μέτρα και άνω, χωρίς να αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη του Βόλου πρόσκαιρα. Τα φαινόμενα δείχνουν από το μεσημέρι και μετά να εξασθενούν και να σταματούν πλήρως. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν από το απόγευμα (θα συνεχίσουν στο Πήλιο).

 

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ’ όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της κακοκαιρίας, μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενώ ακολούθησε και σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα την επιδείνωση του καιρού και τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου αύριο στις 12 το μεσημέρι όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

 

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει– κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ