Σε δημοπρασία η κιθάρα του Τζίμι Χέντριξ -Την είχε αγοράσει το ’62 για 65$

by admin
0 views

Ο Τζίμι Χέντριξ, ο κιθαρίστας από το Σιάτλ που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους που έχουν περάσει και θα περάσουν από τον πλανήτη είχε μεταξύ άλλων μια κιθάρα που σήμερα πωλείται σε δημοπρασία έναντι περίπου 1,15 εκατ. ευρώ.

Ο Χέντριξ είχε την Epiphone Wilshire που βγήκε σε δημοπρασία, με το πρώτο του συγκρότημα “The King Kasuals”. Ο βιρτουόζος της κιθάρας, είχε αγοράσει το όργανο το 1962 έναντι του ποσού των 65 δολαρίων και σήμερα πωλείται σε συλλέκτη προς 1,25 εκατ. δολάρια.

Πολύ πριν ξεσηκώσει τα πλήθη στο Woodstock η Wilshire ήταν μια από τις πρώτες κιθάρες με τις οποίες έπαιξε ο Χέντριξ. Ο Αμερικανός κιθαρίστας είχε έναν στόλο από εμβληματικές κιθάρες μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1970, σε ηλικία μόλις 27 ετών.
Ήταν περισσότερο γνωστός για τα παιξίματά του με μια Olympic White Fender Stratocaster του 1968, την οποία χρησιμοποίησε το διάσημα που έπαιξε και στο Woodstock το 1969

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Farout, η αγαπημένη του κιθάρα όλων των εποχών ήταν μια άλλη Stratocaster με ολόμαυρο φινίρισμα, την οποία αποκαλούσε χαϊδευτικά «Black Beauty».

Απελπισμένος για να αποκτήσει την Wilshire για να βοηθήσει την εκκολαπτόμενη καριέρα του, ο Χέντριξ αντάλλαξε την κιθάρα Danelectro κι έδωσε και «καπέλο» 65 δολάρια για το όργανο.
Συνέχισε να χρησιμοποιεί την κιθάρα πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα, παίζοντας την ενώ ήταν μέλος της πρώτης του μπάντας «The King Kasuals».

Η κιθάρα είχε βγει στην αγορά το 2008, και ένας ιδιώτης συλλέκτης την πουλά τώρα μέσω του Moments in Time. Το όργανο συνοδεύεται από μια φωτοτυπημένη επιστολή γνησιότητας και μια συλλογή εικόνων που δείχνουν τον Χέντριξ να σπάει τις χορδές του

Οι προηγούμενες κιθάρες που βγήκαν σε δημοπρασία

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια από τις φθηνές κιθάρες του Χέντριξ κέρδισε μια περιουσία. Το 2016, μια μεταχειρισμένη κιθάρα που αγόρασε ο κιθαρίστας για μόλις 25 δολάρια, αγοράστηκε για πάνω από 200.000 δολάρια σε δημοπρασία, σύμφωνα με το Yahoo News. Και τέσσερα χρόνια αργότερα, μια σπάνια ιαπωνική ηλεκτρική κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε από τον Χέντριξ τη δεκαετία του 1960 αγοράστηκε για περισσότερα από 171.000 δολάρια, πάνω από το τετραπλάσιο της εκτίμησης πριν από τη δημοπρασία.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ