Ρωσία: Πάνω από 10.000 κρατούμενοι ρίχνονται στην μάχη

by onvolos
3 views

Φυλακισμένους για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, στρατολογεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών, που λένε ότι μόνο έως τον Απρίλιο είχαν υπογραφεί περίπου 10.000 συμβάσεις.

Η Μόσχα άρχισε την διαδικασία αυτή στρατολόγησης στην αρχή του έτους, αναφέρουν οι αναλυτές στην ημερήσια ενημέρωσή τους για το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Πάντως, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, καθώς την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει εδώ και καιρό και ο Πριγκόζιν της Wagner.

Οι φυλακισμένοι είναι η κύρια δεξαμενή μαχητών της Wagner από το καλοκαίρι του 2022, αλλά η μισθοφορική οργάνωση έχει χάσει την πρόσβασή της στο ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα μετά την κλιμάκωση της διένεξής της με το κατεστημένο του υπουργείου Άμυνας.

Η καμπάνια της Ρωσίας είναι μέρος μιας προσπάθειας να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών και να αποφευχθεί η υποχρεωτική επιστράτευση η οποία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής για την ρωσική κοινή γνώμη, εκτιμά το Λονδίνο.

Οι κρατούμενοι, στους οποίους υπόσχονται ότι θα τους δοθεί χάρη ως αντάλλαγμα εφόσον υπηρετήσουν, αποτελούν βασικά «τροφή για τα κανόνια» που θα βοηθήσει τις μονάδες του τακτικού στρατού, λένε οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ