19 Ιούλιος, 2019 09:07

Breaking News

Ρουσόπουλος: Δεν έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης ποτέ ότι η ΕΡΤ θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της (audio)

Ρουσόπουλος: Δεν έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης ποτέ ότι η ΕΡΤ θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της (audio)

Τι συμπέρασμα θα βγάλει ο κόσμος, μάλλον μπερδεύεται για το θέμα της μείωσης ή όχι του αφορολόγητου, αφού πριν 12 περίπου μέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπέγραψε την ανακοίνωση του Eurogroup που επιμένει στην μείωση του αφορολόγητου και στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ο πρωθυπουργός στη συνέχεια είπε ότι δεν θα γίνει μείωση του αφορολόγητου, υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη, ο πρώην Υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος.


Σημείωσε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ψήφισαν στη Βουλή την μείωση του αφορολόγητου και πως το όρισαν να ισχύσει από 1/1/ 2020 όταν δεν θα είναι πια κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Πετσίτη είπε ότι έχει αφήσει πολλά ερωτήματα, καθώς όπως είπε έχουμε ενδείξεις ότι ένας συνεργάτης ενός υπουργού -ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού- αιφνιδίως αρχίζει να πλουτίζει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί μέσα από τους δρόμους που προβλέπει το Σύνταγμα, η θεσμική τάξη.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis ο κ. Ρουσόπουλος εκτίμησε ότι είναι σαφές από την αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού προ μηνών που προλέγει το μέλλον της υπόθεσης ότι είχε επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει την υπόθεση για να πλήξει τους αντιπάλους.

Σε ερώτηση για την ΕΡΤ και στο ενδεχόμενο η ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αν η ΕΡΤ παραμείνει ο δημόσιος πυλώνας της ενημέρωσης και αν παραμείνει ολόκληρη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι, η κρατική ραδιοφωνία τηλεόραση έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να αποδώσει οικονομικά πρωτίστως…Στα τόσα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος για την ΕΡΤ από το 2004, βγήκα δυο φορές στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ποιος άλλος αρμόδιος υπουργός στο παρελθόν επέλεξε να βγει μόνο δυο φορές; Ο καθένας μπορεί να κρίνει και το ποιοτικό έργο της ΕΡΤ όσο ήμουν υπεύθυνος, σημείωσε. Δεν έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ ότι η ΕΡΤ θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, ούτε αυτός είναι ο ρόλος της ΝΔ, ούτε ο στόχος της, διευκρίνισε. 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

Related posts