Ραντεβού στο βουνό των Κενταύρων στις 13-14 Μαΐου για το Ράλι Κένταυρος

by onvolos
4 views

Ραντεβού στο βουνό των Κενταύρων στις 13-14 Μαΐου για τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Από τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου, με το επετειακό 40ο Ράλλυ Κένταυρος θα ξεκινήσει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου ως εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος.Το φετινό Ράλι Κένταυρος θα είναι 2ημερο και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 & 14 Μαΐου 2023 στις καταπράσινες διαδρομές του βουνού των Κενταύρων, ενώ θα συμμετέχουν 43 πληρώματα από την Ελλάδα εκ των οποίων το ένα από την Κύπρο.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Βόλου) έχοντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, καθώς και τον Δήμων Νοτίου Πηλίου & Ζαγοράς-Μουρεσίου οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα στη περιοχή της Μαγνησίας.

Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη να εκφράζει την ικανοποίησή της που ο θεσμός συνεχίζεται μετά την πανδημία με πλειάδα συμμετοχών πληρωμάτων από την Ελλάδα αλλά και ένα από την Κύπρο.

Από τα 43 πληρώματα τα οκτώ είναι από το Βόλο, οκτώ από την Κρήτη και ένα από την Κύπρο που για πρώτη φορά παρακολουθεί το πρωτάθλημα ράλι. Το μήνυμα που περνάμε είπε ο Γ. Μόρας της Λ.Α.Β. ,ε ίναι ότι «δεν τρέχουμε στους δρόμους, τρέχουμε σε κλειστούς δρόμου, ώστε οι οδηγοί να κάνουν και το χόμπι τους με ασφάλεια». Οι δρόμοι κλείνουν μία ώρα πριν την έναρξη των ειδικών διαδρομών και ανοίγουν μετά το τέλος τους

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 90 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και των αγώνων Ράλι ειδικότερα.
Το Αρχηγείο του αγώνα θα στεγάζεται στα γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου και ο χώρος Εκκίνησης-Τερματισμού και Service Park.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο χώρο του Ι.ΚΤΕΟ Βόλου (4ο χλμ Βόλου – Λάρισας) ενώ η έναρξη του 1ου σκέλους του αγώνα θα δοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο ώστε να αγωνιστούν σε 6 ειδικές διαδρομές.

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 09:30 το πρωί για την εκκίνηση του 2ου σκέλους του αγώνα από το Service Park και την διεξαγωγή 2 ειδικών. Ο Τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι (13:06) της ίδιας ημέρας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ