«Πόλεμος» FA – EFL για την κατάργηση των επαναληπτικών στο Κύπελλο

by admin
1 views

Η FA ανακοίνωσε ότι από τη σεζόν 2024-25 θα καταργηθούν οι επαναληπτικοί από τον πρώτο γύρο, σε μια εξαετή συμφωνία για την αναδιάρθρωση της διοργάνωσης.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «απογοητευτική και μονομερής» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αγγλικής Football League (EFL), Τρέβορ Μπιρτς, ενώ αρκετοί σύλλογοι της EFL υπήρξαν επίσης επικριτικοί για την κίνηση αυτή.

Η ανακοίνωση της FA την Παρασκευή έγραφε: «Η κατάργηση των επαναληπτικών του Κυπέλλου Αγγλίας συζητήθηκε στις πρώτες συναντήσεις και όλα τα μέρη αποδέχθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχιστούν. Στη συνέχεια, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς να κάνουμε όλες τις διοργανώσεις μας πιο δυνατές, παρά το γεγονός ότι έχουμε λιγότερες διαθέσιμες ημερομηνίες και επιθυμούμε για τη διατήρηση της ευημερίας των παικτών», ανέφερε η σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Προς διευκρίνηση, έχουμε επίσης αυξήσει τον αριθμό των αγώνων του που θα μεταδοθούν στους πρώτους γύρους, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρόσθετα εγγυημένα έσοδα μετάδοσης για τις ομάδες της EFL και της National League. Επιπλέον, εξετάζουμε το χρηματικό έπαθλο ετησίως για τη διοργάνωση».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αυτό που προκάλεσε σάλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην εμπλέξει τα άλλα πρωταθλήματα και να συζητήσει μόνο με την Premier League, γεγονός που πυροδότησε την διαμάχη η οποία προέκυψε.

Μια συζήτηση σχετικά με την κατάργηση των επαναλήψεων είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τόσο η EFL όσο και οι σύλλογοι θεωρούσαν ότι ήταν ακόμη υπό εξέταση και όχι ειλημμένη απόφαση: αυτός είναι ο λόγος που οι μάνατζερ της δεύτερης τη τάξει βρετανικής επαγγελματικής λίγκας είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη.

Παρά το ότι η FA υπογράμμισε ότι το νέο καλαντάρι εγκρίθηκε και υπογράφηκε από την Επαγγελματική Επιτροπή Παιχνιδιού, στην οποία έχουν θέση ο Ρικ Πάρι, πρόεδρος της EFL, ο Πίτερ Ρίντσεϊλ της Πρέστον, ο Στιβ Κάβανο της Μίλγουολ και ο Τζεζ Μόξεϊ της Μπάρτον.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της EFL τόνισαν ότι όλες οι αλλαγές παρουσιάστηκαν ως «τετελεσμένο γεγονός» και, επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί για τίποτα.

«Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο όπου οι “μεγάλοι” δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν ή να μιλήσουν για τις κατάλληλες αλλαγές», υποστήριξε ο Ντάραγκ ΜακΆντονι, πρόεδρος της Πίτερμπρο στη League One.

«Δεν έχω ιδέα τι σκέφτεται η Premier League ή η FA κάνοντας αυτή την κίνηση και με αυτόν τον τρόπο. Εάν αυτό είναι ένα σημάδι για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν, τότε να περιμένετε σύντομα κάποιες συνέπειες στο αγγλικό ποδόσφαιρο για όλα αυτά που θα προκληθούν από μια φατρία του κόσμου μας. Είναι καιρός να δείξουμε πώς αντιδρούμε σε αυτά τα γεγονότα σήμερα. Το να αγνοήσουμε το χαμηλότερο μέρος της πυραμίδας του ποδοσφαίρου δεν είναι λογικό μονοπάτι για το μέλλον».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ