Πως μπορούν να επανενταχθούν οι οφειλέτες στις ρυθμίσεις της εφορίας

by admin
6 views

Έχουμε αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, είναι σε διαβούλευση, θα έχουμε αλλαγές. Περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες αφορούν στην αναβίωση αλλά και στην διατήρηση των ρυθμίσεων, είπε στο ΕΡΤNEWS η φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη. Ουσιαστικά θα ζωντανέψουν ξανά οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και κάποιες αλλάζουν.

Έχουμε νέες προϋποθέσεις για τη διατήρηση των ρυθμίσεων που δεν έχουν γίνει ακόμα, για αυτές που υπάρχουν, και που θα γίνουν και στο μέλλον. Να δούμε ποιες ρυθμίσεις αφορά.

  • Αφορά στην πάγια ρύθμιση, είτε μιλάμε για 12, 24, 48 δόσεις.
  • Για τις ρυθμίσεις που έγιναν κατά την περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης των 72 δόσεων, καθώς και παλιότερες ρυθμίσεις της μεγάλης ρύθμισης των 100 και των 120 δόσεων.

Ποιοι οφειλέτες θα μπορούν να επανενταχθούν:

Όσοι οφειλέτες απώλεσαν τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής δόσεων και περισσότερων δόσεων, λόγω μη εμπρόθεσμης εξόφλησης ή ρύθμισης οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά τις δόσεις, καθώς και μη εμπρόθεσμης υποβολής είτε φορολογικής δήλωσης είτε δηλώσεων ΦΠΑ, εφόσον ήταν υπόχρεοι σε δηλώσεις ΦΠΑ.

Πως θα μπορέσει κάποιος να επανενταχθεί σε αυτές τις ρυθμίσεις:

  • Καταρχάς θα πρέπει να αποπληρωθεί το σύνολο των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές οι δόσεις.
  • Θα πρέπει να εξοφληθεί ή να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών που δεν έχουν περιληφθεί στην ρύθμιση, εάν και εφόσον υπάρχουν, καθώς και θα πρέπει να υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις εκπρόθεσμα ή δηλώσεις ΦΠΑ, εάν αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τη ρύθμιση.

Επίσης, δίνεται ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την εκπλήρωση κάποιων υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων ΦΠΑ θα πρέπει να τις υποβάλει κάποιος σε διάστημα σε διάστημα τριών μηνών από τη λήξη της προθεσμίας εμπρόθεσμης υποβολής, προκειμένου να μη χάσει τη δήλωση και επιπλέον θα έχει πλέον τρεις μήνες για να μπορέσει να ρυθμίσει όσες καινούργιες οφειλές δημιουργούνται μετά τη ρύθμιση, προκειμένου να μην χαθεί αυτή.

Λεπτομέρειες θα έχουμε με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που θα βγουν στην πορεία.

Επίσης να πούμε ότι είναι πολύ σημαντικό όσοι έχουν ρυθμίσεις να τις ελέγξουν, ειδικά τώρα με το νέο app της ΑΑΔΕ, να δουν πού βρίσκονται οι ρυθμίσεις τους.

Γιατί πολύς κόσμος έχει χάσει τις ρυθμίσεις, συνεχίζει να πληρώνει δόσεις αλλά δεν το έχει καταλάβει γιατί δεν έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ