Πρώτο Trooping the Colour για τον βασιλιά Κάρολο -Εντελώς διαφορετικό το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

by admin
0 views

Τα πρώτα του – επίσημα τουλάχιστον- γενέθλια ως μονάρχης γιόρτασε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου.

Το παραδοσιακό στρατιωτικό θέαμα είναι μια παρέλαση που δεν μοιάζει με καμία άλλη, με όλη τη λαμπρότητα που αναμένεται σε βασιλικές εκδηλώσεις. Ήταν όμως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το Trooping The Colour γινόταν προς τιμή του βασιλιά Καρόλου.
Για πρώτη φορά έφιππος μονάρχης από το 1986

Στην παρέλαση, συμμετείχαν 1.500 στρατιώτες, 300 άλογα και εκατοντάδες μουσικοί, οι οποίοι διένυσαν την απόσταση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο πάρκο Σεντ Τζέιμς. Αυτό όμως που ξεχώρισε ήταν πως ο βασιλιάς συμμετείχε έφιππος στο πρώτο του Trooping The Colour – κάτι που οι Βρετανοί έχουν να δουν εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Η τελευταία φορά που βασιλεύων μονάρχης συμμετείχε έφιππος στην πομπή ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ το 1986.
Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε για την περίσταση τη στολή της Ουαλικής Φρουράς ενώ τον ακολουθούσαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ – επίσης με Ουαλική στολή – του συντάγματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του τον Δεκέμβριο. Μαζί τους και η πριγκίπισσα Άννα καθώς και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Μεγάλοι απόντες ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου.
Πίσω τους βρισκόταν μία άμαξα με άλογα που μετέφερε τη βασίλισσα Καμίλα, την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις

Το κρυφό νόημα πίσω από τις ενδυμασίες της Καμίλα και της Κέιτ

Η Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της Trooping the Colour ως πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέλεξε να φορέσει ένα σύνολο με κρυφό νόημα. Ντύθηκε στα πράσινα – ένα υπαινιγμό για τον τελετουργικό της ρόλο ως Συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς.

Όσο για την βασίλισσα Καμίλα, ντύθηκε προς τιμή των Grenadier Guards, του συντάγματος του οποίου ονομάστηκε συνταγματάρχης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το παλάτι. Συγκεκριμένα, φόρεσε ένα κόκκινο μεταξωτό φόρεμα με παλτό «με τα διακριτικά βαθμού του συνταγματάρχη στις επωμίδες».
Όλο και λιγότεροι στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Μετά την παρέλαση, η βασιλική οικογένεια επέστρεψε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι για να παρακολουθήσουν ένα στρατιωτικό πέρασμα καθώς και την επίδειξη των αεροπλάνων της RAF. Μια παρόμοια επίδειξη κόπηκε μετά τη στέψη του βασιλιά τον περασμένο μήνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Τον βασιλιά συνόδευσαν στο μπαλκόνι τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τα παιδιά τους – αλλά αυτή τη φορά ο αριθμός των βασιλικών μελών ήταν ο μικρότερος σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Ακόμη και πέρυσι, στο τελευταίο Trooping The Colour πριν το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο, στο μπαλκόνι είχαν εμφανιστεί και τα παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ όπως επίσης και οι δούκας και δούκισσα του Κεντ και δούκας και δούκισσα του Γκλόστερ.

Την παράσταση, βέβαια, έκλεψε ο πρίγκιπας Λούις με τις γκριμάτσες του για άλλη μία χρονιά, αφήνοντας ξανά το στίγμα του. Πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις απόλαυσαν την εναέρια επίδειξη, δείχνοντας προς τα πάνω καθώς τα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από το κεφάλι τους.
Η έκπληξη στον βασιλιά Κάρολο

Μάλιστα, η μεγάλη έκπληξη, την οποία δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ο βασιλιάς, ήταν όταν κατά τη διάρκεια της θεαματικής πτήσης πέταξαν από πάνω τους 18 αεροσκάφη Typhoon με τα αρχικά «CR» – προς τιμή των αρχικών του – το «C» αντιπροσωπεύει το μικρό του όνομα και το «R» το Rex (λατινικά για το βασιλιά, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον μονάρχη από τον 12ο αιώνα).

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ