Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Οι στόχοι της 4ετίας

by admin
3 views

Από το απόγευμα οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να παραδώσει στα μέλη της νέας κυβέρνησης τους γνωστούς «μπλε φακέλους» με τις προτεραιότητες ανά τομέα καθώς και τα χρονοδιαγράμματα, που πρέπει να τηρηθούν στην 4ετία.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία.

Οι στόχοι της 4ετίας για τους νέους υπουργούς

Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης έχει έξι στόχους για την οικονομία, όπως ανέφερε κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του υπουργείου. Μεταξύ αυτών η επίτευξη μέσου όρου ανόδου του ΑΕΠ κατά 3%, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση στο καλάθι του νοικοκυριού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, νέος υπουργός Εργασίας ήταν από τους πρώτους υπουργούς που έφτασαν στα γραφεία τους το πρωί, και όπως δήλωσε ήδη από χθες «Τα προβλήματα του κόσμου δεν περιμένουν».

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο» είναι το μήνυμα του νέου υπουργού Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ ο προκάτοχός του Νίκος Δένδιας, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πια ανέφερε κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης πως «Ιστορικά κρατάμε κλάδο ελαίας, αλλά και ξίφος δικαίου». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης έθεσε ως προτεραιότητες την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και την ολοκλήρωση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο ενώ η Νίκη Κεραμέως έθεσε ως στόχο για το υπουργείο Εσωτερικών «ένα πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό κράτος».

Η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ είναι η προτεραιότητα για τον νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης δεσμεύτηκε ό,τι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να γίνουν βήματα προς τα εμπρός.

Τη δέσμευση ότι το υπουργείο Παιδείας, θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο, εξέφρασε ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ