Πρόταση κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου καταθέτει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

by admin
1 views

Τεκμηριωμένη πρόταση με όρους βιωσιμότητας και ανάπτυξης για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου θα καταθέσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μετά την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Ζαγορά, γηπέδων 5×5 και άλλων υποδομών, ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας εξετάζουν τη συμπλήρωση των αθλητικών υποδομών με δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων ώστε να εξυπηρετείται η βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο και της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δ. Κουρέτα και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στον Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής έθεσαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και συμπλήρωση με νέες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες άθλησης του τοπικού πληθυσμού και επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης για την υποβολή πρότασης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Άξονα Προτεραιότητας 3.13 «Υποδομές στον τομέα του Αθλητισμού» με τίτλο «Χρηματοδότηση Κολυμβητηρίων σε Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Η πρόσκληση αφορά την πρόσφατα εξαγγελθείσα χρηματοδότηση κολυμβητηρίων στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παλαμά, Ελασσόνας και Τυρνάβου και ειδικότερα τα εξής έργα:
Κολυμβητήριο στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 600.000€ και αντίστοιχες εγκαταστάσεις ίδιου προϋπολογισμού σε Παλαμά, Ελασσόνα και Τύρναβο.

Οι Δήμοι καλούνται να υποβάλουν τις αντίστοιχες προτάσεις των Πράξεων, ενώ ως κύριοι των έργων έχουν την ευθύνη να προβαίνουν στις απαραίτητες λειτουργικές και άλλες αδειοδοτήσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται από την 20η Ιουνίου 2024 έως, αποκλειστικά, την 28η Φεβρουαρίου 2025 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης). Η δε, υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης.

“Η πρότασή μας για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης εντάσσεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας για ενίσχυση του προφίλ του Δήμου με σύγχρονες εγκαταστάσεις, πολυλειτουργικές και κυρίως βιώσιμες. Τονώνουμε την κοινωνική συνοχή με αθλητικές εγκαταστάσεις χρήσιμες για την νεολαία μας που θέλουμε να έχει κίνητρα και ευκαιρίες να μείνει στον τόπο της” αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου και προσθέτει:
“Παράλληλα με την τιτάνια προσπάθεια των αποκαταστάσεων και των νέων έργων υποδομών, αξιοποιούμε, χωρίς αναπροσανατολισμούς, κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα για να αυξήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να γίνει ακόμη πιο ελκυστική σε επισκέπτες και σε τομείς όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός κ.α.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ολοκληρωμένη πρόταση κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου με την οποία θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ