Πρόβλημα στέγασης στη Σκιάθο για τους γιατρούς

by admin
0 views

Μεγάλη αναστάτωση στη Σκιάθο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι από γιατρούς της 5ης ΥΠΈ, που μεταβαίνουν στο νησί για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ζητούν έως και 2.500 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θεόδωρος Τζούμας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το ζήτημα στέγασης και διαμονής γιατρών και όχι μόνο (των δημόσιων λειτουργών εν γένει), που φτάνουν στο νησί.

«Από το 2020 που χρειάστηκε εμείς να βοηθήσουμε σαν δημοτική αρχή, είχαμε αναλάβει τη φιλοξενία των γιατρών που ήταν τότε και αυξημένες οι ανάγκες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και το κάναμε. Βέβαια τότε δεν ήταν αυξημένη η τουριστική κίνηση, οπότε ήταν πιο εύκολο να βρούμε καταλύματα. Από τότε όμως αδιάλειπτα καλύπτουμε κάθε χρόνο τη φιλοξενία των γιατρών, των αναπληρωτών, όπως και των οδηγών του ΕΚΑΒ. Έχουμε μία σύμβαση από τον Ιανουάριο που λήγει τέλος Ιουνίου, φιλοξενούμε τέσσερις οδηγούς του ΕΚΑΒ, για 14.000 ευρώ, είναι δύο δωμάτια. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα, όπως υπάρχει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόσφατα είχαμε και μια επαφή με το υπουργείο κοινωνικής πολιτικής, για όλους αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς για να βρεθεί μια λύση. Κοιτάμε να το λύσουμε οριστικά το θέμα, να ορίσουμε μια οικιστική ζώνη, στον οικιστικό ιστό , που θα είναι κατοικίες που θα εξυπηρετούν αυτή τη χρήση.

Προσωρινά κοιτάμε να καλύψουμε τις ανάγκες των γιατρών με την προμήθεια προκάτ κατοικιών τις οποίες θα εγκαταστήσουμε στον προαύλειο χώρο του κέντρου υγείας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τζούμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ