22 Ιούλιος, 2019 00:07

Breaking News

Προστασία α΄ κατοικίας: Προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών (video)

Προστασία α΄ κατοικίας: Προσπάθεια γεφύρωσης των διαφωνιών (video)

Μια ακόμα τηλεδιάσκεψη για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών στα κριτήρια ένταξης στο νέο νόμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλάζουν και πάλι τα όρια παροχής προστασίας των δανειοληπτών του νέου νόμου.

Το όριο οφειλής που θέτουν οι «θεσμοί» για την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Όσο για το προστατευόμενο ύψος της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, αυτό ορίζεται στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο έως τις 230.000 ευρώ για πενταμελή οικογένεια.

Τα όρια που θέτουν οι «θεσμοί» για τους εμπόρους είναι στις 50.000 ευρώ αναφορικά με το ύψος της οφειλής και 130.000 ευρώ στην αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας.

Στα περιουσιακά κριτήρια ο πήχης μπαίνει στις 20.000 ευρώ για τις καταθέσεις του οφειλέτη και 25.000 ευρώ για τη λοιπή ακίνητη περιουσία του (πλην της πρώτης κατοικίας).

Για το ετήσιο εισόδημα διαμορφώνεται στις 12.500 ευρώ για τον άγαμο και φτάνει στα 30.950 ευρώ για πενταμελή οικογένεια.

«Από ελληνικής πλευράς είχαμε φτιάξει μια ευρεία συμφωνία, με τις τράπεζες κλπ. Υπάρχει διαφωνία με τους θεσμούς. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο να συζητηθούν τα θέματα στο Euro Working Group. Ευελπιστούμε να βρεθεί λύση που να ενσωματώνει τις επιφυλάξεις και των δυο πλευρών» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο Realfm 97,8.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Related posts