Πολύ δύσκολη η κατάσταση στον Βόλο – Νεκρός από τη πλημμύρα – απαγόρευση κυκλοφορίας

by onvolos
12 views

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης , στον Βόλο. Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και οπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταϊσει τα ζώα του.
Στις Σταγιάτες το χωριό αποκλείστηκε λόγω κατολισθήσων και στην Αγριά ο δρόμος “κόπηκε” στη μέση , στο ύψος της Παιδόπολης. Οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Αγριά όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και το ίδιο συμβαίνει σε Ανω Βόλο και Άλλη Μεριά.
Το νερό έχει ξεπεράσει τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο και στο Νότιο Πήλιο οι καταστροφές είναι μεγάλες σε Χόρτο, Μηλίνα, Κάλαμο. Τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα καταγράφονται συνεχείς διακοπές. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.
Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.


Βόλος
Με την κακοκαιρία “Daniel” να σφυροκοπά τον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί και νέο μήνυμα στα κινητά τους από το 112.
Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/genikes-odigies
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται για μια ακόμη φορά στην περιοχή της Νεάπολης, στο Πεδίο του Άρεως και στους Αγίους Αναργύρους όπου πολλές οδικές αρτηρίες έχουν καταστεί σχεδόν απροσπέλαστες. Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Λαρίσης, μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως, στην οδό Νεαπόλεως, στη λεωφόρο Αθηνών, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αλλού. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Σε άλλους δρόμους, οι κάτοικοι βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, καθώς τα νερά έχουν μπει μέσα στις αυλές.
Προς διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Βόλου – Αγριάς και Αγριάς – Βόλου, αλλά και στον περιφερειακό, προσανατολίζονται οι αρχές, λόγω του ύψους του νερού που ανεβαίνει επικίνδυνα και ήδη έχει δημιουργήσει προβλήματα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες του Βόλου.
Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει στον περιφερειακό του Βόλου, στο ύψος του κόμβου Φυτόκου για το ρεύμα προς Λάρισα και του κόμβου Μελισσατίκων για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ