Πλημμύρες στη Λιβύη: Φόβοι για πάνω από 10.000 νεκρούς – 30.000 οι εκτοπισμένοι

by onvolos
0 views

Σε περισσότερες από 5.300 ανέρχονται οι σοροί που έχουν ήδη καταμετρηθεί στην πόλη Ντέρνα, η οποία επλήγη από φονικές πλημμύρες, με τον απολογισμό των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, ακόμη και να διπλασιαστεί ξεπερνώντας τους 10.000 νεκρούς, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας των αρχών της ανατολικής Λιβύης Χισάμ Αμπού Σκιουάτ, μιλώντας στο Reuters.

Όπως τόνισε, η ανοικοδόμηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την παροχή διεθνούς βοήθειας, καθώς η χώρα δεν διαθέτει την εμπειρία για να αντιμετωπίσει την καταστροφή.

O Ερυθρός Σταυρός και τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην Ντέρνα, την πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από την κακοκαιρία Daniel.

Παράλληλα 6.085 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν εκτοπιστεί σε άλλες πληγείσες περιοχές, περιλαμβανομένης της Βεγγάζης, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει ανεπιβεβαίωτος.

Στις πληγείσες περιοχές εστάλησαν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, εξοπλισμός έρευνας και διάσωσης καθώς και προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ