Πινγκ πονγκ: Η κλήρωση για την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Under 13

by admin
1 views

Το έκανε στην ίδια πόλη με την κλήρωση της πρώτης φάσης του ομαδικού για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι από την Τετάρτη 22 έως την Κυριακή 26 Μαΐου.

Στο ομαδικό η κορυφαία διοργάνωση παμπαίδων-παγκορασίδων περιλαμβάνει και φέτος μικτές ομάδες (τις συγκροτούν μαζί αγόρια και κορίτσια δηλαδή), η κλήρωση ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά και φυσικά ενδιέφερε και την Ελλάδα, που θα πάει με πλήρη σύνθεση στη ρουμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη. Δηλώθηκαν 29 ομάδες, σχηματίστηκαν οκτώ γκρουπ και η εθνική μας βρέθηκε στο 5ο με αντιπάλους την Τσεχία (επικεφαλής), την Πολωνία και τη Μολδαβία.

Η κάτοχος του τίτλου Τουρκία τοποθετήθηκε στην κορυφή του 4ου γκρουπ (του πρώτου με τέσσερις ομάδες), 1ο φαβορί είναι η Γερμανία, «χάλκινη» πρωταθλήτρια πέρσι, ενώ η Ρουμανία και η Ουγγαρία μπήκαν επικεφαλής στο 2ο και το 3ο γκρουπ αντίστοιχα. Η Γαλλία, το Αζερμπαϊτζάν και η Σλοβακία είναι στην τοπ θέση των επόμενων γκρουπ. Η «ασημένια», πέρσι στο Ζάγκρεμπ, Ισπανία και η 3η Ιταλία βρέθηκαν μαζί στο 6ο γκρουπ.

Η Ελλάδα κληρώθηκε από την τρίτη σειρά των seeding. Δεδομένα θα είχε δύσκολη κλήρωση και θα παλέψει για το καλύτερο. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στο κυρίως ταμπλό (A Finals), ενώ οι επόμενες ομάδες θα συνεχίσουν για κατάταξη στο πιο κάτω επίπεδο (B Finals).

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει ακόμα τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού μικτού. Σε αυτά οι πρώτες κληρώσεις θα διενεργηθούν στις 23/05. Την αποστολή στο Βουκουρέστι συγκροτούν οι αθλητές Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης), Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων), Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας) και οι αθλήτριες Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς), Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος) και Αναστασία Μιχάλαρου (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας).//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ