Περιοδείες και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με το βλέμμα στην 9η Ιουνίου

by admin
5 views

Τα προγράμματα των κομμάτων τους παρουσιάζουν με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις οι πολιτικοί αρχηγοί, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης και των πολιτικών της επιλογών είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης από τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ζητώντας από τον κόσμο να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ. Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Εδώ στην Ηλεία που μαραζώνει θα πρέπει να ξεκινήσει η αντεπίθεση στην κοινή λογική που λέει όχι στην αλαζονεία του 41%, η οποία προτιμάει τις τράπεζες και τα διυλιστήρια, αντί να δώσει μια ανάσα στον κόσμο με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Την αισιοδοξία του ότι το αποτέλεσμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου θα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη δύναμη με προτάσεις που μπορούν να διώξουν τη λιτότητα, να εγγυηθούν καλή δημόσια υγεία και παιδεία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της κυβέρνησης. Μιλώντας στον ΑLPHA είπε πως: «εμένα θα με ικανοποιήσει το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών να είναι ο νικητής, δηλαδή το κόμμα με την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών, γιατί ο τόπος χρειάζεται σοβαρή ισχυρότερη αντιπολίτευση γιατί δε μπορεί σε όλα η απάντηση να είναι η αλαζονεία του 41% Τέμπη, υποκλοπές, ακρίβεια».

Κοντά στους υποψήφιους που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τους θυμίζει “πώς αυτοί κρατάνε το μέλλον στα χέρια τους”. Όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στο ΤΙΚ ΤΟΚ αναφέρει: «Γιατί μόνο εσείς, ατομικά και συλλογικά μπορείτε να νικήσετε τα εμπόδια που σας ορθώνουν και να κατακτήσετε τα όνειρά σας. Και εκεί τελικά είναι η ελπίδα. Στη γνώση, στην οργάνωση, στον αγώνα γι’ αυτά που δικαιούμαστε».

Να γίνει η αισχροκέρδεια ποινικό αδίκημα ζητά ο Κυριάκος Βελόπουλος που προτείνει παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής. Μιλώντας στο Real FM ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είπε: «Είπε ο ΤτΕ ότι η ζέστη θα φέρει ανατιμήσεις στα τρόφιμα, δεν μπορεί ο εφοπλιστής να έχει δωρεάν πετρέλαιο, αφορολόγητο και και όχι ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος που μας ταΐζει».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού συζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας: «Συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στον κλάδο τουρισμού».

Στη Βουλή κάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδας που πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε: «Ζητάτε κάτι αυτονόητο που η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ικανοποιήσει από μόνη της».

Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα με συγκεντρώσεις και περιοδείες.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ