Παρουσίαση βιβλίου : “Οργάνωση & Λειτουργία του BAR” την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

by admin
6 views

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7μμ στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΣ (Παύλου Μελά 25β & Ερμού) στο Βόλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά το βιβλίο του Ευάγγελου Μαμαλούκου : “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ BAR”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΒΗ – βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ (Π. Μελά 25β, Βόλος 2421076424) και ηλεκτρονικά www.hbhbooks.gr & σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν : ο Νικόλαος Σαρούκος (Προϊστ. Ελέγχ. Επιθεωρ. Τουριστ. Αναπτ. Θεσσαλίας – Υπουργείου Τουρισμού) και ο συγγραφέας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Έννη Λεβέντη.

Το βιβλίο είναι μια γνωριμία με τα αλκοολούχα ποτά, τα μη αλκοολούχα, τις οικογένειες και τα ανεξάρτητα cocktail. Ένα βιβλίο οδηγός για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το BAR.
Περιλαμβάνει οδηγίες και κατευθύνσεις για του εκκολαπτόμενους επαγγελματίες (ιστορία του Bar, στο ξενοδοχείο, τεχνικές παρασκευής και εκτέλεση παραγγελίας αλλά και λειτουργίας της επιχείρησης). Ξεχωριστό κεφάλαιο με το Bar Marketing.
Αλλά και για τους λάτρεις του είδους οδηγίες για την σωστή παρασκευή των ποτών και την εκτέλεση των cocktail.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Μαμαλούκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης, αλλά ζει στο Βόλο με την οικογένειά του. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) το 1975. Μετά τη στρατιωτική του θητεία για ένα χρόνο ήταν καθηγητής βασικής εκπαίδευσης στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας. Από το 1979 μέχρι το 1998 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ξενοδοχεία, ενώ διετέλεσε διευθυντής στα ΞΕΝΙΑ (Τσαγκαράδας, Πορταριάς). Από το 1998 μέχρι το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε εργαζόταν ως υπάλληλος ΕΟΤ Θεσσαλίας με αρμοδιότητες στην αδειοδότηση και έλεγχο τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ για διδασκαλία ενηλίκων και από το 1992 δίδασκε σε διάφορα ΚΕΚ-ιδιωτικές σχολές στον κλάδο του τουρισμού (εστιατορική τέχνη, ξενοδοχειακή τέχνη, στοιχεία μαγειρικής, μπαρ, οινολογία, μπαχαρικά), καθώς επίσης στα ΚΕΓΕ με αντικείμενο εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μετά την συνταξιοδότησή του, συνεχίζει να ανανεώνει τις γνώσεις του πάνω σε αυτό που υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια: τον τουρισμό.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ