19 Ιούλιος, 2019 10:07

Breaking News

Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης: Το «μάτι» του Δημοσίου (video)

Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης: Το «μάτι» του Δημοσίου (video)

Με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συστήνει παρατηρητήριο. Ο νέος θεσμός θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από το δημόσιο σε συνεργασία με επιστημονικές και διοικητικές δομές, τους κοινωνικούς εταίρους και τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Ένα νέο εργαλείο αξιολόγησης αποκτά το δημόσιο. Το παρατηρητήριο δημόσιας διοίκησης που θα παρακολουθεί θα καταγράφει και θα αξιοποιεί τις αλλαγές σε πρόσωπα και δομές παρουσίασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ψηφιακά οργανογράμματα, κινητικότητα προγραμματισμός προσλήψεων και ηλεκτρονική αξιολόγηση είναι μόνο μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και θα μπουν στο μικροσκόπιο του παρατηρητηρίου.

Ένα κράτος μικρό ευέλικτο που θα προσελκύει την διεθνή επιχειρηματικότητα ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μιλώντας για το παρατηρητήριο της δημόσιας διοίκησης.

Οι εκθέσεις και τα πορίσματα που θα συντάσσει το παρατηρητήριο δημόσιας διοίκησης θα είναι προσβάσιμα στο κοινό ,σε κοινωνικούς φορείς την επιστημονική κοινότητα αλλά και την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι 8η στην Ευρώπη στα ανοιχτά δεδομένα αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο.

Η διαδικτυακή πύλη του υπουργείου με τα ανοιχτά δεδομένα όπου θα ενσωματώνονται και πορίσματα του παρατηρητηρίου λειτουργεί από το 2015.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

www.ert.gr

Related posts