“Παρακολουθεί στενά” την κατάσταση στο Ισραήλ η European Aquatics

by admin
3 views

 

Στάση αναμονής κρατά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου, σχετικά με την τύχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών/γυναικών, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Νετάνια, από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου 2024.

Οι επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, το περασμένο Σάββατο (7/10), και η ραγδαία κλιμάκωση των συγκρούσεων θέτουν εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, κάτι που ουσιαστικά η European Aquatics αναγνωρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (12/10). Η διακηρυγμένη πρόθεση του Ισραήλ για ευρεία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση εκτόνωση της κατάστασης, παραταύτα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μεταθέτει τις τελικές αποφάσεις για αργότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η European Aquatics:

«Υπό το φως της παρούσας κατάστασης στο Ισραήλ, η European Aquatics είναι σε συνεχείς συζητήσεις με την οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στη Νετάνια από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου 2024. Οι σκέψεις και η στήριξή μας είναι προς τα θύματα και όλους τους ανθρώπους, των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις βίας.

Οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση (και τις πιθανές επιπτώσεις της) και θα διερευνήσουν όλες τις επιλογές, πριν λάβουν οριστικές αποφάσεις για τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Η παροχή συνθηκών ασφάλειας για τις συμμετέχουσες ομάδες, τους αξιωματούχους και τους θεατές θα είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας.

Η European Aquatics και η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης του Ισραήλ θα παραμείνουν σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες και θα παράσχουν νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν, μόλις συμφωνηθεί μία πορεία δράσης με όλους τους φορείς».

Στην πραγματικότητα, πάντως, τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη μίας οριστικής απόφασης είναι πολύ στενά και περιλαμβάνουν την εξεύρεση εναλλακτικού τόπου διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εφόσον τελικά κριθεί ότι οι συνθήκες ασφαλείας στο Ισραήλ δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία των αγώνων στη Νετάνια. Περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης δεν υπάρχει (ίσως μόνο μετάθεσής της κατά μερικές ημέρες), αφού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα λειτουργεί και ως αγώνας πρόκρισης για το Παγκόσμιο της Ντόχα, που διεξάγεται το Φεβρουάριο, ενώ θα δώσει και δύο εισιτήρια -ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες- για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ