Παραγουάη: Συνέλαβαν τον υποψήφιο πρόεδρο που αμφισβητούσε τα αποτελέσματα

by onvolos
0 views

Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας στην Παραγουάη, συνελήφθη χθες Παρασκευή (στη φωτογραφία του Reuters/Cesar Olmedo, επάνω, ο Κούμπας, δεύτερος από δεξιά, στο αστυνομικό Τμήμα).
«Διασάλευση της ειρήνης»
Ο Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση, παρότι διεθνείς οργανισμοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε λόγος ν’ αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Ο 61χρονος Κούμπας κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα.
Η αστυνομία είχε ανακονώσει πως προχώρησε σε περίπου 70 προσαγωγές σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας της Λατινικής Αμερικής τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για διατάραξη της δημόσιας τάξης ή απείθεια, χωρίς να κάνει λόγο για τραυματισμούς.
Ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Σταυροφορία» εξέπληξε πολλούς με το ποσοστό που εξασφάλισε (σχεδόν 23%), καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαντιάγο Πένια (42%) και τον Εφραίν Αλέγκρε (27%).


Συνελήφθη λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου αναμενόταν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του σε νέες διαδηλώσεις.
«Με συλλαμβάνουν»
«Οπως μπορείτε να δείτε, με συλλαμβάνουν», είπε ο Κούμπας σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ολοι οι εγκληματίες σ’ αυτήν τη χώρα θα έπρεπε να φορούν χειροπέδες, όπως ο Παραγουάιο Κούμπας» σχολίασε, προτού απομακρυνθεί με περιπολικό.
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ