Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 2024

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις

by onvolos
0 views

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα των Πανελληνίων για το 2024.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου και θα λήξουν 12 Ιουνίου. Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας αφορούν στο Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Μαθημάτων και Μουσικών Μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2024.

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.

 

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες.

 

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

 

μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30,

μέχρι τις 11:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00

μέχρι τις 11:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30.

 

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

 

των ξένων γλωσσών είναι 3 ώρες,

των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι 6 ώρες,

για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο.

για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις 3 ώρες και 30 λεπτά.

 

Δ) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 17-6-2024 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ