Πήλιο: Πτυσσόμενη γέφυρα στήνει ο στρατός, αποκομμένα τα χωριά – Νέοι απεγκλωβισμοί

by onvolos
5 views

Συνεχίζονται οι δραματικές καταστάσεις στο Πήλιο, το οποίο ουσιαστικά έχει αποκοπεί και κανείς δεν μπορεί να φύγει προς και από τον Βόλο.

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πάρα πολλά σημεία, με τα τα χωριά να είναι αποκλεισμένα χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια από ειδικό τμήμα του στρατού να αποκατασταθεί η οδική συγκοινωνία του νότιου Πηλίου με το Βόλο με πτυσσόμενη γέφυρα μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων.

Πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα των Καλών Νερών που καταστράφηκε λόγω της κακοκαιρίας Daniel.


Πήλιο: Νέοι απεγκλωβισμοί διά θαλάσσης
Δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης από τις αποκλεισμένες περιοχές της Μαγνησίας και ειδικότερα του Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα πέραν της επιχείρησης απεγκλωβισμού από το Μικρό και τον Πλατανιά, γίνονται προσπάθειες με μεγάλα και μικρότερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος να βοηθηθεί κόσμος που είναι εγκλωβισμένος στη Μηλίνα και τα Κουκουλέικα.

Ήδη στην περιοχή της Μηλίνας έχει προσεγγίσει το μεγάλο σκάφος ΛΣ 615 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και παραλαμβάνει 30 ανθρώπους που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το παραθαλάσσιο θέρετρο και να τους μεταφέρει στον Βόλο.

Στην περιοχή βρίσκεται και το σκάφος ΛΣ 1027 που συνδράμει στον απεγκλωβισμό και στην απομάκρυνση τουριστών από τον οικισμό Κουκουλέικα που και αυτοί επιθυμούν να φύγουν από την αποκλεισμένη περιοχή.

Επίσης μεταξύ Πλατανιά, Μικρού και Τρικερίου άλλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το ΛΣ 1219, κινείται παράκτια και περισυλλέγει ανθρώπους που προσπαθούν να απομακρυνθούν από τις κατεστραμμένες από τη θεομηνία περιοχές.

Όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος αναμένεται μόλις ολοκληρώσουν τις αποστολές τους, που συντονίζονται από την Κεντρική Λιμενάρχη Βόλου Βασιλική Κωνσταντά και αφού απεγκλωβίσουν τον κόσμο από τις ακτές του Πηλίου, θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου αργά το βράδυ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ