Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

by admin
7 views

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, στα 83 του χρόνια. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ο εκλιπών είχε σκηνοθετήσει αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έχει γράψει τρία βιβλία με διηγήματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941.

Σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου και θεάτρου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγός σε περισσότερα από 60 ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά έργα. Σκηνοθέτησε αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έγραψε τρία βιβλία με διηγήματα.

Δούλεψε σαν βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερες από 60 ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ.

Φιλμογραφία

1967, Ασυμφωνία (μικρού μήκους)
1982, Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας
1983, Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη (έρευνα-μυθοπλασία)
1985, Ιανός (για την τηλεόραση)
1985, Σενάριο
1989, Πατρός Αγνώστου (για την τηλεόραση)
1993, Χωρίς Μακιγιάζ (μεγάλου μήκους για την τηλεόραση)
2003, Μια υπέροχη μέρα

«Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή. Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση της ΕΕΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ