Ο ΠΟΥ βοηθά τις χώρες να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού και να σώσουν ζωές

by admin
3 views

Ανταπόκριση Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν διπλάσια της συνιστώμενης από τον ΠΟΥ δόσης των 5γρ. ημερήσιας πρόσληψης αλατιού, θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων που σκοτώνουν περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιοποίησε ένα νέο σύνολο παγκόσμιων σημείων αναφοράς για τα επίπεδα νατρίου σε περισσότερες από 60 κατηγορίες τροφίμων που θα βοηθήσουν τις χώρες να μειώσουν την περιεκτικότητα σε νάτριο σε τρόφιμα για να βελτιώσουν τις δίαιτες και να σώσουν ζωές.

Πρόκειται για έναν οδηγό που απευθύνεται στις χώρες και τη βιομηχανία τους για τη μείωση της περιεκτικότητας σε νάτριο σε διαφορετικές κατηγορίες επεξεργασμένων τροφίμων. Σε όλο τον κόσμο, η κατανάλωση μεταποιημένων τροφίμων είναι μια ραγδαία αυξανόμενη πηγή νατρίου.

Τα μεταποιημένα τρόφιμα συχνά περιέχουν διαφορετικές ποσότητες νατρίου σε διαφορετικές χώρες. Τα εναρμονισμένα παγκόσμια σημεία αναφοράς του ΠΟΥ θα δείξουν στις χώρες πώς μπορούν να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα, με βάση τα τοπικά περιβάλλοντα τροφίμων και να ενθαρρύνουν τη βιομηχανία να μειώσει την περιεκτικότητα σε νάτριο στα μεταποιημένα τρόφιμα και να προχωρήσει προς τον στόχο της ΠΟΥ για μείωση κατά 30% της παγκόσμιας πρόσληψης αλατιού / νατρίου. έως το 2025.

Το μεταποιημένο και συσκευασμένο ψωμί, τα αλμυρά σνακ, τα προϊόντα κρέατος και το τυρί συγκαταλέγονται μεταξύ των κατηγοριών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που προσδιορίζονται για τα νέα παγκόσμια σημεία αναφοράς.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εθελοντικοί στόχοι των παραγωγών τροφίμων να αναδιαμορφώσουν τα προϊόντα μείωσαν την πρόσληψη αλατιού ενηλίκων περίπου κατά 15% μεταξύ 2003 και 2011, υποδεικνύοντας ότι ο καθορισμός στόχων σε πολλές κατηγορίες τροφίμων μπορεί να επιτύχει σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση νατρίου.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο