Ο Μάθιου ΜακKόναχι έχει απαγορεύσει στα παιδιά του τα social media μέχρι να γίνουν 15 χρονών

by admin
1 views

Ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι επέτρεψε στον μεγάλο γιο του, Λιβάι, να δημιουργήσει λογαριασμούς στα social media μόλις φέτος, που έκλεισε τα 15 του χρόνια και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση, που αφορά και τα δύο μικρότερα παιδιά του.

Μιλώντας στην εκπομπή των Χόντα Κοντ και Τζένα Μπους Χάγκερ, ο ηθοποιός είπε πως ο Λιβάι ήθελε από νωρίς να αποκτήσει προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως κι από όταν ήταν 12 ετών και «σίγουρα στα 13 και τα 14 του».

«Κοιτάξαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Δεν είναι σαν να στέλνεις το παιδί σου στο κολέγιο, αλλά σαν να στέλνεις τα παιδιά σου στον κόσμο με ένα μάτσο αγνώστους», δήλωσε ο ηθοποιός συμπληρώνοντας ότι μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα Άλβες προσπάθησαν για δύο χρόνια να του δείξουν τι ακριβώς είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να του δώσουν τη δυνατότητα να τα κατανοήσει.

«Ας μιλήσουμε για τα καλά. Ας μιλήσουμε για τις παγίδες. Ας μιλήσουμε για όλα όσα θέλεις να πεις. Γιατί αυτό που συμβαίνει πολλές φορές με τους νεαρούς ανθρώπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι ξυπνούν το πρωί και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι ‘τι θα κάνει ένα καλό ποστ’ αντί για ‘τι θέλω να κάνω σήμερα’».

Ο ΜακΚόναχι τόνισε πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική και την online ζωή.

«Το βασικό θέμα ήταν το εξής: Λιβάι, πήγαινε και ζήσε τη ζωή σου κι αν κάνεις κάτι που πιστεύεις ότι αξίζει να μοιραστείς, τότε μοιράσου το», είπε ο 53χρονος ηθοποιός, μία στάση που υπερθεμάτισε η Τζένα Μπους Χάγκερ, η οποία έχει ένα παιδί 10 ετών και ακολουθεί το παράδειγμα του ΜακΚόναχι, σε βαθμό μάλιστα που δεν σκοπεύει να της αγοράσει ούτε κινητό τηλέφωνο. «Προτιμώ να ξέρω ότι τα παιδιά μου ζουν και δεν κάνουν απλά scrolling», είπε η παρουσιάστρια.

Ο ΜακΚόναχι συμπλήρωσε ότι πρώτα τα παιδιά πρέπει να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους. «Αν βρεθείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολύ νωρίς, τότε αυτός που θα σου πει ποιος είσαι είναι ο κόσμος, οι ξένοι άνθρωποι».

Σε επίπεδο ανάπτυξης ενός παιδιού, ο ηθοποιός μίλησε και για τη διάσπαση προσοχής που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση των social media σε μικρή ηλικία και στο πόσο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Τα σχόλια που πραγματοποιήθηκαν κάτω από το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο προφίλ της εκπομπής Today Parents καταδεικνύουν ότι οι γονείς συμφωνούν ότι τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν μόνα τους ποια είναι και τι θέλουν, πριν αρχίσουν να βομβαρδίζονται από διαφημίσεις κάθε είδους και ευχαρίστησαν τον ηθοποιό που έδωσε τη δική του διάσταση σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ