Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

by onvolos
4 views

Την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και την επέτειο του «ΟΧΙ» θα γιορτάσει με κάθε επισημότητα η Μητρόπολη Δημητριάδος.

 

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου ανήμερα της γιορτής (28/10) θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

 

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει το Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων του Έπους του ΄40, στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

 

Εκδήλωση για τον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως, τον Θαυματουργό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου. Θα μιλήσει ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αίγινας, π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, Νομικός – Συγγραφέας, με θέμα «Μαρτυρίες προσώπων που γνώρισαν τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα. Θα προηγηθεί, στις 5.00 μ.μ., ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ