Ο Ίλον Μασκ έβαλε συνδρομή 1$ στους νέους χρήστες του X – Από δύο χώρες ξεκίνησε η δοκιμή

by admin
2 views

Από τις Φιλιππίνες και τη Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε η δοκιμή του Ίλον Μασκ να χρεώνει βασικές υπηρεσίες του πρώην Twitter και νυν X.

Η πλατφόρμα του Ίλον Μασκ άρχισε να χρεώνει με συνδρομή ενός δολαρίου τον χρόνο τους νέους χρήστες από αυτές τις δύο χώρες, για την πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, στο πλαίσιο μιας νέας δοκιμής.

Οι βασικές λειτουργίες του X, για τις οποίες απαιτείται η συνδρομή είναι: tweet, retweet, like σε αναρτήσεις και απαντήσεις σε αναρτήσεις. Όσοι επιλέξουν να μην πληρώσουν τη συνδρομή, θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Το Τwitter ανακοίνωσε ότι στόχος, μεταξύ άλλων, είναι «να μειωθεί η χειραγώγηση της πλατφόρμας μας και η δραστηριότητα bot»

Οι νέοι λογαριασμοί θα πρέπει επίσης να επαληθεύουν τον αριθμό τηλεφώνου τους. Τον περασμένο μήνα, Ίλον Μασκ ανέφερε ότι όλοι οι χρήστες της X ενδέχεται να πρέπει να πληρώνουν για την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ενώ υπάρχει σαφές οικονομικό συμφέρον της εταιρείας από τη χρέωση των χρηστών, ο δισεκατομμυριούχος έχει πει ότι αυτή η αλλαγή έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των bots. Ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν ότι η δημιουργία ενός bot κοστίζει πολύ λίγο, «αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bot είναι πολύ υψηλό».

Οι συνδρομητές του X Premium- που έχουν περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα- πληρώνουν αυτή τη στιγμή 8 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ. Η χρέωση διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ