Οριακή μείωση της στάθμης του νερού στις περιοχής γύρω από την Κάρλα

by admin
3 views

Λάθος συναγερμός προκλήθηκε χθες το βράδυ χωρίς λόγο από τα αθηναϊκά ΜΜΕ για μεγάλο όγκο νερών στην Κάρλα, καθώς αφορούσε τον Δήμο Κιλελέρ και ότι τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως μεταδόθηκε, όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δημήτρης Νασίκας δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Ο κ. Νασίκας ανέφερε ότι υπάρχει οριακή μείωση της στάθμης του νερού στις εκτάσεις γύρω από την λίμνη Κάρλα, κάτι που προκύπτει από την αυτοψία του δημάρχου χθες το βράδυ στο Ασμάκι, που είναι ο δίαυλος που μεταφέρει τα νερά του Πηνειού στον Δήμο Κιλελέρ και στον Δήμο Ρ. Φεραίου, όπου μειώθηκε ο όγκος του νερού, κατά ένα τέταρτο. Επίσης ξεκίνησε μεγάλη εργολαβία κατάντι των αναχωμάτων στον Πηνειό, με στόχο να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Αυτό που ανησύχησε και εστάλη η επιστολή στον πρωθυπουργό είναι ατό που ακούσαμε ότι νερά από τον νομό Καρδίτσας θα μεταφερθούν στον Πηνειό, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση εκεί, κάτι που σήμαινε ότι ολοκληρωτική καταστροφή για μας, διότι θα μεγάλωνε ο όγκος του νερού στον Δήμο Κιλελέρ που κινδυνεύει πιο πολύ και κατά συνέπεια στον Δήμο Ρήγα Φεραίου», επισήμανε ο κ. Νασίκας. Ο ίδιος είπε ότι μίλησε με τον φορέα διαχείρισης και τους ανησυχεί το ύψος του νερού στην Κάρλα που ανέβηκε κατά ένα μέτρο, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 40 εκ. m3 νερού και για τον λόγο αυτό δουλεύουν συνεχώς τα αντλιοστάσια και εξέφρασε την ελπίδα σήμερα να είναι καλύτερη η μέρα και προς το μεσημέρι να είναι καλύτερη η εικόνα

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή παρουσιάστηκε από την περασμένη Τρίτη και μετά, καθημερινά υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξή του και γίνονται ανακοινώσεις προς τους κατοίκους, οι οποίοι συνεργάζονται.

Αναφορικά με τη δήλωση του δημάρχου Λάρισας ότι στον Πηνειό εκτρέπονται τα λύματα της Λάρισας, λόγω βλάβης στον Βιολογικό Καθαρισμό, ο κ. Νασίκας τόνισε ότι αν είναι ανοιχτό το θυρόφραγμα οδεύσουν στην Κάρλα και στον Παγασητικό και κάλεσε τις αρχές να επέμβουν.

Στην Καβάλα μέσω Λαμίας τα νεκρά ζώα

Σε σχέση με την απομάκρυνση των πνιγμένων ζώων στην περιοχή, ο δήμαρχος είπε ότι τα πιο πολλά έχουν φύγει από τα ποιμνιοστάσια, τα οποία πήγαν στην Καβάλα (μέσω Λαμίας λόγω κλειστής εθνικής οδού) για καύση, σε συνεργασία του Δήμου με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Μαγνησίας και μέχρι τώρα απομακρύνθηκαν πάνω από 1000 ζώα.

magnesianews.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ