Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκδηλώσεις από τη γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό ινστιτούτο

by admin
2 views

 

Σειρά δράσεων-εκδηλώσεων ανακοίνωσαν η γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι (26/7-11/8).

Τον Ιούνιο επιπλέον, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, θα λάβουν χώρα στο γαλλικό ινστιτούτο διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων η παρουσία του παραολυμπιονίκη σέρφερ Ερίκ Νταργκέν, που αναδείχθηκε επανειλημμένα πρωταθλητής Γαλλίας και ο οποίος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του, “Ora“.

«Από τις 16 έως τις 27 Απριλίου, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η πρεσβεία της Γαλλίας και το γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher, μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Με σκοπό να τιμηθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι το 2024, θα διοργανωθούν από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου μία σειρά από περφόρμανς, που θα συνοδεύσουν την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα.

Η πορεία των χορευτικών παραστάσεων θα ακολουθήσει εκείνη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, κάνοντας στάσεις σε ορισμένες πόλεις: στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά στις 17 Απριλίου, στο Γιαλί Τζαμί στα Χανιά στις 18 Απριλίου, στην παραλία Βόλου- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο στις 20 Απριλίου, στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα στις 23 Απριλίου, και κατόπιν στην Αθήνα στις 26 Απριλίου για την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του γαλλικού ινστιτούτου.

Επίσης «το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο «Belem», ένα από τα παλαιότερα ιστιοφόρα της Ευρώπης, που ναυπηγήθηκε το 1894, θα καταπλεύσει στον Πειραιά για να παραλάβει στις 27 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα και να την μεταφέρει στη Μασσαλία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την ιστορία του πλοίου μέσα από τις επισκέψεις που θα λάβουν χώρα από τις 24 έως τις 26 Απριλίου και τη διάλεξη που θα δώσει ο κυβερνήτης του πλοίου Belem στις 25 Απριλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παραμονή της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στις 26 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο».

 

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ