Οι Βέλγοι δεν επιθυμούν να διεξαχθεί το δεύτερο ημίχρονο με τη Σουηδία

by admin
16 views

 

Μετά τη Σουηδία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου (KBVB) εξέφρασε επίσης την πρόθεσή της να μην ολοκληρωθεί το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διακόπηκε χθες (16/10), αγνοώντας τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η απόφασή του στη βαθμολογία του 6ου Ομίλου.

Ο αγώνας χθες (16/10) στο στάδιο “King Baudouin” των Βρυξελλών ξεκίνησε, αλλά όταν οι Σουηδοί παίκτες έμαθαν στο ημίχρονο ότι δύο συμπατριώτες τους είχαν σκοτωθεί από πυροβολισμούς λίγες ώρες πριν τον αγώνα, αποφάσισαν μετά από σύντομη συνεννόηση με τους Βέλγους αντιπάλους τους να μην επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η UEFA σε ανάλογες περιπτώσεις, προτιμά την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά η εθνική Σουηδίας έχει επιστρέψει στη χώρα της. Επειδή επιπλέον δεν προλαβαίνουν τις μία από τις δύο πρώτες θέσεις αμέσως οι Σουηδοί δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο. Η ομοσπονδία του Βελγίου έχει πλέον προσχωρήσει σε αυτή την προοπτική.

«Δεν θα επιμείνουμε. Θέλουμε να δείξουμε σεβασμό για αυτό που συνέβη», δήλωσε ο διευθυντής της KBVB, Μάνι Λιρόι, στην εφημερίδα “Le Soir”, σχετικά με την πιθανότητα νίκης στα χαρτιά για το Βέλγιο, εάν η Σουηδία αρνηθεί να παίξει.

«Θα επικοινωνήσω με τις ομοσπονδίες της Σουηδίας και της Αυστρίας και την UEFA. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η ηθική πρέπει να έχει προτεραιότητα», είπε.

Η Αυστρία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη επειδή είναι η μοναδική ανταγωνίστρια του Βελγίου στη μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι “κόκκινοι διάβολοι” έχουν προκριθεί αλλά το ενδιαφέρον θέσης υπάρχει για την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ