ΟΗΕ: «Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα εξελίσσεται γρήγορα σε αβίωτη»

by admin
1 views

Η κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα εξελίσσεται σε αβίωτη, σύμφωνα με τον Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι άμαχοι στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη υποφέρουν από μία εβδομάδα απόλυτης αγωνίας και καταστροφής. Φοβάμαι ότι τα χειρότερα ακολουθούν. Η περασμένη εβδομάδα ήταν ένα τεστ ανθρωπιάς και η ανθρωπιά αποτυγχάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος για τη Γάζα.

Η Γάζα παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα, ενώ τα τρόφιμα τελειώνουν, αναφέρει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις χώρες που διαθέτουν επιρροή να διασφαλίσουν την τήρηση των κανόνων του πολέμου και να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση.

«Οι ενέργειες και η ρητορική της Χαμάς και του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητική, απαράδεκτη. Οι άμαχοι και οι μη στρατιωτικές υποδομές πρέπει να προστατευθούν» πρόσθεσε.

«Πρέπει να επιτραπεί στους αμάχους να φύγουν προς ασφαλείς περιοχές. Και ανεξαρτήτως αν θα φύγουν ή θα μείνουν, πρέπει να υπάρχει διαρκές μέλημα για την προστασία τους. Οσοι αιχμαλωτίζονται πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης συμπεριφοράς και όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν. Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, πάντοτε και από όλες τις πλευρές», συμπλήρωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ