19 Ιούλιος, 2019 09:07

Breaking News

Ξεκίνησε σήμερα το μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Ξεκίνησε σήμερα το μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Με εισηγήσεις εκπαιδευτικών για τον Άνθιμο Γαζή αλλά και χορευτικά από το Πήλιο μαθητών με παραδοσιακές σχολές, ξεκίνησε σήμερα το πρωί το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αύριο Πέμπτη θα γίνουν και θεατρικά δρώμενα μαθητών.

Το συνέδριο συνδέει την Παιδεία και την εκπαίδευση με τον πολιτισμό και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, επισήμανε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη. «Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση, γιατί οι μαθητές μας γίνονται κοινωνοί του πολιτιστικού φωτός της πόλης μας, συμμέτοχοι της τοπικής ιστορίας των προγόνων. Και αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε, το πώς οι μαθητές εμπλέκονται βιωματικά με τέτοιες δράσεις, το πώς αναδεικνύουν την τοπική ιστορία, μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης των γεγονότων», τόνισε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την ίδια, οι μαθητές άνοιξαν βιβλιοθήκες, έψαξαν και ανακάλυψαν στοιχεία και θα τα φέρουν στην επιφάνεια με το συνέδριο.

www.ert.gr

Related posts