Ν. Κεραμέως: Ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ προχωρά στο επόμενο στάδιο

by admin
1 views

«Πριν από τέσσερις μήνες θεσμοθετήσαμε ένα νέο, αξιοκρατικό και πιο στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για έναν νόμο που πολλοί μας έλεγαν πως δεν θα εφαρμοστεί κι όμως εμείς το κάναμε πράξη, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών», Νίκη Κεραμέως.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή το πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Για τις συνολικά 173 θέσεις υποβλήθηκαν 1.101 αιτήσεις, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό έφτασε το 94%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης οριζοντίως στον Δημόσιο Τομέα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται στον δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 50 χώρες, διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, πάντα υπό το ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής μας και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.

@n_kerameus

Ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωση των διοικήσεων δημοσίων φορέων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου δημόσιου. #ypesgr #giatonpoliti #fyp

♬ original sound – Niki Kerameus

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ