Νικητής ο Ζησιμόπουλος στον Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

by admin
0 views

Στον… ρυθμό του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη. Με δεκάδες εκατοντάδες θεατές, σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σ.σ. κλειστοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης από τα ξημερώματα), άρχισε η διοργάνωση που αφορά την κεντρική διαδρομή των 42.195 μέτρων, με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό την παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τους παράλληλους δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10χλμ. (αφετηρία Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης), 5χλμ. (αφετηρία Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης) και τα 1000 μέτρα μαθητών (αφετηρία Πλατεία Αριστοτέλους). Σημείο τερματισμού και για τους παράλληλους δρόμους είναι η παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Περισσότεροι από 17.000 δρομείς συμμετέχουν στους αγώνες, από 71 χώρες, 2.000 εκ των οποίων αφορούν τη διαδρομή Πέλλας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, επιπλέον, διεξάγεται φέτος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Νικητής του Μαραθωνίου, με χρόνο ρεκόρ για τον αγώνα, 02:23:40, αναδείχτηκε ο 42χρονος υπερμαραθωνοδρόμος, αστυνομικός στο επάγγελμα, Φώτης Ζησιμόπουλος.

Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Καλαπόδης (02:25:49) και τρίτος ο Κυριάκος Μπέης (02:31:22).

Πρώτη στις γυναίκες – για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»- ήταν η ψυχολόγος, αθλήτρια του Ηρακλή, με καταγωγή από το Καρπενήσι, Σταματία Νούλα (02:45:02).

Την πρωτιά στα 10χλμ. στους άνδρες κατέκτησε ο Χιώτης, σπουδαστής στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, Γιώργος Ιατρουδέλλης και στις γυναίκες η Κύπρια, Μαρία Παπαναστασίου.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ