Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Σονγκ Κάι

by admin
3 views

 

Ένας νέος πρόεδρος, διορίστηκε επικεφαλής της Κινεζικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CFA), όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα (16/10).

Ο Σονγκ Κάι αντικαθιστά τον Τσεν Σουγιουάν, ο οποίος κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής εκστρατείας κατά της διαφθοράς που διεξάγεται στο χώρος του αθλητισμού.

Ο Σονγκ, πρώην μέλος των αθλητικών αρχών της επαρχίας Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά), θα είναι ο νέος πρόεδρος της CFA, ανακοίνωσε η People’s Daily σε σύντομο άρθρο της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο, ορίστηκε επίσης νέα εκτελεστική επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η CFA «Θα είναι πιο ενωμένη, θα εργαστεί πιο σκληρά και θα είναι πιο ανοιχτή, πιο αγνή και πιο θαρραλέα», δήλωσε ο νέος πρόεδρός της. «Θα υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη του κινεζικού ποδοσφαίρου για να το προωθήσει βήμα προς βήμα», πρόσθεσε.

Ο προκάτοχός του, Τσεν Σουγιουάν, κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα για διαφθορά και συγκεκριμένα ότι δέχθηκε «δωροδοκίες ιδιαίτερα μεγάλου ποσού». Σε βάρος του είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο έρευνα από τις αθλητικές αρχές, οι οποίες τον κατηγόρησαν τότε για «σοβαρές πειθαρχικές και νομικές παραβάσεις».//Μ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ