Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Θάνος Θεοδώρου μετά την παραίτηση Μουλά

by admin
8 views

Με συνοπτικές διαδικασίες και παρά τις ενστάσεις της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου περί μη τήρησης των διαδικασιών που οδηγούν σε μη έγκυρες αποφάσεις του οργάνου, ο Δήμαρχος Βόλου, προέτρεψε την ομάδα να ψηφίσει τον Θάνο Θεοδώρου, που πρότεινε ως νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν αρχικά η αποδοχή της παραίτησης Γ. Μουλά και εν συνεχεία και με πρόταση του δημάρχου Α. Μπέου, η εκλογή του νέου Προέδρου του οργάνου, κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον Νόμο θα έπρεπε να υπάρξει η αποδοχή της παραίτησης του κ. Μουλά και το δημοτικό συμβούλιο να εκλέξει νέο πρόεδρο την πρώτη Κυριακή μετά την παραίτηση. “Κάντε προσφυγή, εμείς θα κάνουμε αυτό που αποφασίσαμε”, απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος και δεν δόθηκε ο λόγος στις αντιπολιτεύσεις για τοποθετήσεις.

Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» επισημαίνει τα ακόλουθα: “Η σημερινή σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου είναι μη νόμιμη, καθώς αρχικά έγινε με πρόσκληση από αναρμόδιο όργανο, δηλαδή από τον κ. Γ. Πράττο, ενώ σύμφωνα με τον Νόμο το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να συγκληθεί με πρόσκληση του προέδρου του κ. Γιώργου Μουλά, η θέση του οποίου διατηρείται μέχρι την αποδοχή της παραίτησής του και την εκλογή νέου προέδρου. Μόνο μετά την αποδοχή της παραίτησής του, αναλαμβάνει αρμοδιότητα προεδρεύσεως του Συμβουλίου ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Το λάθος αυτό επιχειρήθηκε να διορθωθεί όπως-όπως και στις 12:05 μας κοινοποιήθηκε παράτυπα πρόσκληση για συμμετοχή στη συνεδρίαση που είχε οριστεί για τις 12:00. Βέβαια, κατά τη συνήθη τακτική του, ο δήμαρχος Βόλου επέρριψε τις ευθύνες αποκλειστικά στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον νόμο, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναπλήρωση του παραιτηθέντος προέδρου γίνεται υποχρεωτικά την πρώτη Κυριακή αμέσως μετά την παραίτηση. Είναι καιρός το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου να αντιληφθεί ότι πρέπει να λειτουργεί με βάση ορισμού του Νόμου και όχι κατά βούληση του Δημάρχου. Η νομιμότητα στην οποία θα μας τάρασσε, μάλλον δημιουργεί ταραχή στον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, τέλος, ο κ. Μουλάς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που προκάλεσαν την παραίτησή τους, εφόσον αυτοί δεν είναι προσωπικοί.”

Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Θάνος Θεοδώρου μετά την παραίτηση Μουλά
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ